Gå til sidens hovedinnhold

Britisk storavis besøkte Sommarøy: – Ingen her bruker klokkeslett

Artikkelen er over 1 år gammel

Britiske The Sun besøkte Sommarøy, og var overrasket over hvor «tidsfri» øya var.

I slutten av juni sto stormen som sterkest rundt Innovasjon Norge da engasjementet rundt å skape en «tidsfri sone» på Sommarøy viste seg å være et PR-stunt. Til tross for kontroversene spres saken fortsatt i internasjonale medier. Senest onsdag publiserte den britiske storavisen The Sun en omfattende reportasje fra øya, hvor journalist Emma Pietras skildrer besøket.

Under besøket møtte hun øyboer Kjell Ove Hveding, som var «frontfiguren» i Innovasjon Norges reklamestunt. Hveding forteller at mens resten av Europa sover gjør øyboerne alt mulig om natten.

– Midt på natten gjør vi alt fra å spille fotball, male husene og klippe gresset til å dra på svømme- og båtturer, mens resten av Europa sover, forteller Hveding til The Sun.

– Bruker ikke klokkeslett

Journalist Pietras var blant annet overrasket over at klokkeslett ikke ble brukt. Pietras skriver at «Ingen her bruker bestemte klokkeslett, øyboerne sier istedenfor bare «ser deg senere».

Med fotograf Oliver Dixon på slep finner man Pietras avfotografert mens hun sykler, bygger sandslott og nyter en øl — alt gjort sent på kvelden mens solen fortsatt er å se på Sommarøy.

Også klokkene hengt opp på Sommarøybrua ble besøkt av Pietras, som brukte anledningen til selv å henge opp sin egen klokke.

Plassert på kartet

Øyboer Halvar Ludvigsen er også intervjuet i artikkelen. Han mener oppmerksomheten rundt Sommarøy som «tidsfri sone» har plassert stedet på kartet.

– Folk fra Sommarøy brukte før å si at de var fra en øy nær Tromsø — men nå sier folk i Tromsø at de bor nært Sommarøy, ler Ludvigsen i The Sun-intervjuet.

Kommentarer til denne saken