Temperaturene inne på Brensholmen skole i Tromsø kommune var i forrige uke så lave at elevene fra 1.-7-klassen ble permittert.

LES SAKEN HER.

 Det blåste rett gjennom vegger og vinduer. Da uka var omme var kommunens strømregning på 25.000 kroner.

Tromsø kommune skal nå spikre igjen noen av de verste vinduene på Brensholmen skole. Det håper politisk rådgiver Peter Reinholdtsen vil få ned strømforbruket, og dempe trekken slik at man skal slippe å sende elevene hjem når det blåser.

Skal spikre igjen vinduer

- Vi har vært på befaring denne uka. På kort sikt setter vi nå inn flere tiltak, blant annet å kle igjen noen av de store vinduene, og gjennomføre etterisolering av utvendige vegger. Dette løser imidlertid ikke problemet. Det må bygges nytt, og det har også kommunestyret vedtatt. Jeg regner med at vi får en endelig sak opp i kommunestyret ved påsketider, slik at vi kan komme raskt i gang, sier Reinholdtsen.

Gigantisk strømregning

- Det er ikke mulig å sette på flere ovner. Kapasiteten i ledningsnettet vil ikke tåle det. I forrige uke brukte vi 30.000 kilowattimer på varme og lys på skolen.

- 30.000 kilowattimer er jo like mye som halvannen enebolig bruker på ett år?

- Ja dette er selvsagt helt håpløst. Strømregninga fra forrige uke lød på 25.000 kroner. Vi kan selvsagt ikke ha det slik, sier Reinholdtsen.

Tirsdag og onsdag i forrige uke ble elevene på barnetrinnet permittert fordi temperaturen i klasserommene ikke kom over 14 grader til tross for at alt av ovner sto på fullt.

- Dette er et stadig tilbakevendende problem, sier FAU-leder Jan Tore Mortensen til Nordlys.

Dårlige vinduer fra 1973

- Det skjer hvert år når det er sterk vind og kaldt. Det trekker fra vinduene, og det er ikke så rart. De er tross alt fra 1973.

Problemet begynte  mandag, men da ble ifølge Mortensen undervisningen fullført, men det var så ille at skolen besluttet allerede da å permittere barna fra tirsdagens undervisning.

- Det var så kaldt at det ikke var mulig for de minste barna å være der,  forteller Mortensen, som selv har et barn i 3.klasse.

Mortensen synes det er bra at kommunen nå sier at de vil sette inn tiltak.

LES OGSÅ: - Det er flaut å vise dere rundt.

Håper de holder løftene

- Men det aller viktigste tiltaket er å komme i gang med bygging av ny skole så raskt som mulig. Vedtaket er fattet for flere år siden, men iverksettelsen er stadig blitt utsatt. I meøllomtiden har man vedtatt prosjekter som badeland Tvibitt og Otium inne i byen.

Brensholmen skole har om lag 100 elever.