I flere uker har fergeselskapet, fylket og Statens vegvesen jobbet på spreng for å få en større ferge inn på den populære sommerruta mellom Brensholmen i Tromsø og Botnhamn på Senja.

Men da MF Vågan ankom Tromsø for å settes inn i trafikk møtte fergeselskapet Torghatten nord på problemer. Ferga passet rett og slett ikke inn på fergeleiene den skulle betjene.

Nå må man legge inn årene på hele prosjektet, opplyser driftssjef i fergeselskapet Petter Sundbakk til Nordlys.

– Dessverre er planene skrinlagt. Vi har i samarbeid med Statens vegvesen og Troms fylke jobbet for å få til en løsning, men det viser seg at en kvikk-fiks ikke er mulig, sier Sundbakk, som ikke legger skjul på skuffelsen.

– Det er svært beklagelig at vi ikke fikk til dette. Vi var ikke særlig høy i hatten da vi innså at dette ikke gikk.

- Kunne ikke stenge kaiene

Tegningene av kaianleggene som Torghatten nord satt med, tilsa at MF Vågan skulle passe i terrenget. Men da ferga skulle gjennomføre testanløp, startet problemene. Løftetårnene på fergeleiene kom for nært baugvisiret på fergen. Tilpasninger av løftetårnene ble vurdert utført, men ville ikke løse utfordringen.

– Arbeidet ville tatt tid og var ikke gjennomførbar nå på sommeren. Vi kunne ikke begynne å stenge kaiene nå, sier driftssjefen. 

 

Dermed er man tilbake til utgangspunktet. I flere år har etterspørselen overgått tilbudet på sesongruta.

– Vi er i samme situasjon som tidligere. Tilbydd kapasitet er i perioder lavere enn etterspørselen, bekrefter Sundbakk.

– Jeg må anbefale alle som skal benytte seg av ruta til å møte opp i god tid. Vi har hele tiden som mål å få med oss alle som er på fergekaia, men det er nok mange som har opplevd at de må vente på neste avgang.

 

- Sjekk rutetabellen

Kurt Bones i Troms fylkestrafikk sier til Nordlys at man i likhet med fergeselskapet må oppfordre folk til å være tidlig ute.

- Jeg vil oppfordre folk til å sjekke rutetabellen, så man ser at man eventuelt kan vente på neste ferge, sier han.

Det var vanskelig å forutse at det ikke skulle la seg gjøre å sette inn større ferge på strekningen, forklarer Bones.

- På alle tegningene så det ut som det skulle gå.