Brannvesenet i Tromsø advarer: - Vi skader bilen din hvis vi blir hindret

ADVARSEL: Brannvesenet i Tromsø oppfordrer bileiere i Tromsø til å parkere slik at utrykningskjøretøy kommer fram. I verste fall risikerer man at bilen blir skadet hvis man står i veien.

ADVARSEL: Brannvesenet i Tromsø oppfordrer bileiere i Tromsø til å parkere slik at utrykningskjøretøy kommer fram. I verste fall risikerer man at bilen blir skadet hvis man står i veien. Foto:

DEL

Det store snøfallet i Tromsø de siste dagene kan skape problemer for utrykningskjøretøy.

Tromsø brann og redning går nå ut med en tydelig oppfordring til bileiere i byen:

«Parkerer du i gata fordi du bare skal inn en snartur og hente eller levere noe på butikken? Kanskje parkerer du litt utenfor merket parkeringsplass fordi du syns det er dårlig brøytet på parkeringen. Lettvinte løsninger når det gjelder parkering kan fort hindre brannbilen å komme frem. Vær heller villig til å gå noen ekstra meter i stedet for å ta den korteste veien. Gjør du ikke det, kan det få alvorlig konsekvenser for den som venter på vår hjelp,» skriver brannvesenet i en pressemelding signert overingeniør Dan Tore Lyseggen.

I ytterste konsekvens vil brannvesenet gjøre skade på kjøretøy som står i veien.

«Vi prøver å være så skånsomme som mulig hvis det blir smalt i gatene. Men står det om å redde liv, er ikke materielle verdier viktigere. Vi vekter gevinst opp mot det som kan gå tapt. Da kan det være reelt at vi gjør skade på private biler hvis vi blir hindret på veien frem til en bekreftet brann,» skriver Lyseggen videre.

«Brann og redning vil også oppfordre innbyggerne til å tenke gjennom hvor snøen dumpes ved måking hjemme hos seg selv. Vi ser at noen velger å bare skuffe snøen ut i veien, men dette kan være til hinder for våre store brannbiler. Spesielt hvis det i tillegg er mange biler som står parkert i veien. I verste fall kan det føre til at hjelpen ikke kommer frem i tide,» heter det avslutningsvis i pressemeldingen.


Artikkeltags