(Lofot-Tidende)

16. januar 2021 omkom fire barn og en voksen kvinne fra Vågan i Lofoten da en hytte brant ned på Risøyhamn i Andøy kommune.

Politiet startet umiddelbart etterforskningen for å finne brannårsaken, og har siden i tett samarbeid med Kripos jobbet målrettet for å finne svar.

Nå har politiet besluttet å avslutte etterforskningen uten å ha funnet brannårsaken. Dette melder politiet i Nordland i en pressemelding torsdag.

– Politiet har sammen med Kripos gjort hva vi kan for å finne svar på hva som var årsaken til brannen som krevde fem menneskeliv, men vi har dessverre ikke klart å finne svar, sier politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i pressemeldingen.

Politiadvokaten er tydelig på at det lokale politiet og Kripos har gjort det som er mulig for å finne årsaken til brannen – men det skal ha vært krevende. Den voldsomme brannen lot lite igjen for politiet å jobbe med.

– Vi ønsker at vi hadde kunne gitt de pårørende svar på hva som var grunnen til at brannen startet, men vi har verken funnet svar på det, eller hvor brannen startet sier Rønning-Nyvold.

Politiet uttrykker stor medfølelse med de pårørende og de små samfunnene som mistet fem av sine.

– Vi er i en situasjon hvor vi på tross av langvarig og grundig kriminalteknisk etterforskning dessverre ikke har klart å finne svar. Vi har ikke mer å jobbe med og dermed må vi avslutte saken uten å gi flere svar enn at de fem omkom som følge av brannen, avslutter Rønning-Nyvold.