Politiet tilbakeviser påstand om gasslekkasje

BRANN: Det brøt ut kraftig brann i en russisk tråler i Tromsø onsdag formiddag. Slokkearbeidet pågår ennå torsdag kveld.

BRANN: Det brøt ut kraftig brann i en russisk tråler i Tromsø onsdag formiddag. Slokkearbeidet pågår ennå torsdag kveld. Foto:

TV 2 meldte at det var registrert utslipp av ammoniakk fra den russiske tråleren i Tromsø. Det stemmer ikke, svarer politiet.

DEL

Morten Nilsen, innsatsleder for Interkommunal innsatsgruppe for akutt forurensning, opplyste torsdag kveld overfor TV 2 at det var registrert gasslekkasje fra tråleren i Breivika.

Politiet var imidlertid ikke kjent med utviklingen da Nordlys snakket med dem like etter klokken 18.30.

– Det er ukjent for oss. Vi har ingen politifolk på stedet nå, sier Eirik Kileng, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Stor pågang

Ikke lenge etter tilbakeviser politiet opplysningene:

«Vi har stor pågang fra media vedr. mulig utslipp av ammoniakk fra den russiske tråleren i Breivika. Brannvesenet har nettopp foretatt målinger og har IKKE målt forekomster av ammoniakk», melder politiet på Twitter.

Ennå slokking

Onsdag formiddag brøt det ut kraftig brann i den russiske tråleren «Bukhta Naezdnik» mens den lå til kai i Breivika på Tromsøya. Brannen pågikk i flere timer, før tråleren til slutt gikk rundt og delvis sank i sjøen i morgentimene torsdag.

Slokkearbeidet pågår ennå torsdag kveld.

Artikkeltags