Husbrann i Tromsø: Startet trolig på soverom i andre etasje

SLOKKEARBEID: Brannvesenet arbeidet tirsdag morgen med etterslokking. Det er huset til høyre i bildet det var brann i.

SLOKKEARBEID: Brannvesenet arbeidet tirsdag morgen med etterslokking. Det er huset til høyre i bildet det var brann i. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det brøt tidlig tirsdag morgen ut brann i et boligbygg i Skogåsveien i Tromsø, et stykke nord for sentrum. Alle de fem beboerne i bygget kom seg ut i tide.

DEL

Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til stedet. Klokka 05.49 meldte politiet at brannen var slokket, og at brannvesenet hadde startet etterslokking.

Ifølge brannsjef Øystein Solstad kan det se ut som at brannen startet i et soverom i andre etasje.

- Det kan virke som at arnestedet var på et soverom, men dette er foreløpig ikke bekreftet. Det kom også mye røyk fra kjøkkenet, forteller Solstad, som også var innsatsleder under utrykningen i natt.

Måtte rive

Brannen spredte seg også til kaldloftet.    

- Vi måtte rive ganske mye for å være sikre på at ikke brannen tok seg opp igjen.

Solstad berømmer Troms Kraft som raskt tok strømmen, og Vann og avløp i Tromsø kommune som hjalp til med vannforsyningen.

Det bodde i alt fem personer huset, som består av tre seksjoner. Det bor tre personer i leiligheten hvor brannen brøt ut, får Nordlys opplyst.

Krimteknikere undersøker

Politiet etterforsker nå brannen. Brannårsaken er foreløpig ikke klarlagt.

- Vi har foretatt enkelte avhør og vil fortsette med det. Krimtekniker skal i branntomta i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Brannvesenet var ferdig med etterslukkingen rundt klokken 08.00.

Boligen er et eldre hus på to hele etasjer og en sokkelleilighet. Det har blitt seksjonert og ombygd til tre leiligheter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken