Har ikke vært inne i brannherjet hus i Tromsø – redd det kan rase sammen

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Krimteknikerne fra Troms politidistrikt har enda ikke vært inne i den brannherjede eneboligen i Oscar Larsens vei ved Alfheim. Bolig ble totalskadd da det brøt ut brann der for snart 14 dager siden.

– Nei, vi har ikke foretatt kriminaltekniske undersøkelser, bekrefter Jarle Johnsen, leder for kriminalvakta til Nordlys.

Kan rase

– Det er utfordringer knyttet til selve tomta. Det er betydelige skader og det kan være fare for sammenrasing, sier Johnsen.

Det vil derfor være behov for å gjennomføre sikkerhetstiltak før man går inn.

– Jeg håper det er noe vi kan få gjort i begynnelsen av neste uke.

Det har helt siden branndagen vært sagt at det sannsynligvis var en hårføner som startet brannen i sokkeletasjen før den spredte seg til resten av bolig. Det er ingenting som har endret seg siden den gang.

– Vi må få gjort en ordentlig undersøkelse, og jeg håper vi kan ha mer informasjon i slutten av neste uke, sier Johnsen.

Varabrannsjef Kaj Christiansen, som var Tromsø brann og rednings fagleder på denne brannen, sier til Nordlys, sier at også hans mannskaper inne i huset uttrykte skepsis under selve brannen.

– Røykdykkerne følte at trappa var utrygg, sier Christiansen.

Overrasket

Christiansen sier også at de var overrasket over hvor fort denne brannen spredte seg.

– Det er uvanlig at det går så fort. Vi brukte 3–4 minutter opp dit, huset var overtent i to etasjer på mellom fem og 10 minutter. Vi er litt nysgjerrige på hvorfor det gikk så raskt.

Han sier at åpne løsninger og trapper gjør at branner sprer seg raskere, mens etasjeskiller fungerer brannhemmende. Hvis en brann får herje i en time, så vil gulv og tak være svekket med fare for sammenrasing.

Varabrannsjefen sier til Nordlys at de ikke har hatt en såkalt brannevaluering etter brannen.

– Vi kan bli invitert av politiet til en brannevaluering. Da går vi gjennom boligen, for å finne brannårsaken, lese brannbildet, se om det er andre årsaker som kan ha påvirket eller forsterket brannen, sier Christiansen.

Det kan være faktorer som gassflasker til grillen eller bensin til gressklipperen.

Når det gjelder de to påsatte brannene i Langnesveien den samme helga, har politiet ikke fått svar på det tekniske undersøkelsene.

– Det ble gjort beslag på stedet som er send til analyse. Vi etterforsker fortsatt saken, sier Jarle Johnsen.

Det er ikke foretatt noen pågripelser etter de to brannene i carporten til Langnesveien samt Dyrebeskyttelsens bygg i rett ved siden av.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken