- Det bekymrer at vi kan ha to påsatte branner

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø medgir at det er bekymringsfullt at de kan stå over to påsatte branner i Tromsø.

- Ja, hvis det viser seg at de er påsatte, så er det klart at det bekymrer, og vi har gjort noen grep. Vi har et par mann inne på overtid i den innledende etterforskningen, så får vi etter hvert se hva kriminalteknikerne kan gjøre av undersøkelser og funn på åstedene, sier Hermandsen.

Fortsatt er det uavklart hvilken av de to brannene som startet først. Meldingene kom med tre minutters mellomrom til operasjonssentralen lørdag morgen.

- Det er naturlig at det ligger en usikkerhet forbundet med at det er to branner samtidig med så kort avstand imellom stedene.  Vi håndterer dem som mistenkelige, og vi er fortsatt ute er tips, så hvis noen sitter inne med informasjon eller har gjort observasjoner på det aktuelle tidspunktet, ber vi dem ta kontakt.

Operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Troms politidistrikt sier til Nordlys klokka 16 at politiet har gjennomført rundspørring i området uten at det har avstedkommet noe konkret.

- Vi har også fått en del tips om personer som er sett i området, og vi jobber med de tipsene. Men vi har ingen mistenkte så langt.

Det er fortsatt uklart hvilken av brannene som startet først. Men tidspunktene for når politiet fikk meldingene er klare.

- Klokka 05.11 fikk vi melding fra Trygg Vakt om brannen i bygget til Dyrebeskyttelsen. Og 05.14 fikk vi melding om brann i nabohuset, sier Gudmundsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken