Utvider sikkerhetssonen

EVAKUERTE: Om lag 130 personer er evakuert. Oppmøtested er rådhuset i Tromsø

EVAKUERTE: Om lag 130 personer er evakuert. Oppmøtested er rådhuset i Tromsø Foto:

DEL

Politimesteren har besluttet evakuering innenfor sikkerhetsområde på 300 meter fra den brennende tråleren. Dette betyr at om lag 130 personer blir evakuert fra området rundt tråleren.

- Evakueringen varer ikke lengre enn nødvendig. Det vil sannsynligvis dreie seg om en natt, sier politimester Ole B. Sæverud.

Samtidig blir også en rekke veier stengt:

  • Tverrforbindelsen
  • Stakkevollvegen
  • Breivikatunnelen
  • Tromsøysundtunnelen

Dramsvegen blir åpnet for trafikk i perioden de andre veiene er stengt.

Oppmøtested for de evakuerte er på Rådhuset i Tromsø. De som bor i området vil bli kontaktet. De som trenger transport bes ta kontakt med politi på stedet.

Kan kantre

Fordi man ikke har kontroll på brannen intensiveres slukkearbeidet. Det kan bety at båten kan kantre.

- Det er begynt å brenne lengre bak på båten, og det nærmer seg ammoniakktanken. Derfor økes intensiteten i slukkearbeidet betydelig fra både sjø og land, sier politimester Ole B. Sæverud.

Dette fører til at sannsynligheten for at båten kan velte øker.

- Vi ønsker ikke en situasjon der dette ender med eksplosjon. Vi vet ikke om vi vil lykkes med slukkeforsøket, og derfor har vi besluttet å evakuere, sier Sæverud til Nordlys 23.15.

Har satt av hotellrom

Tromsø kommune har satt krisestab, og tok i mot de evakuerte ved rådhuset onsdag kveld. Her blir de evakuerte registrert.

- De som har venner eller familie i nærheten må overnatte der etter at de er registrert. I tillegg er det holdt av en del hotellrom i byen for dem som ikke har det, sier Britt Elin Steinveg, administrasjonssjef i Tromsø kommune

Artikkeltags