To personer til legevakta etter garasjebrann i Balsfjord

SLUKKET BRANNEN: Paret slukket selv brannen med vann og skum, før brannvesenet ankom, opplyser varabrannsjef Morten Nilsen i Balsfjord kommune.

SLUKKET BRANNEN: Paret slukket selv brannen med vann og skum, før brannvesenet ankom, opplyser varabrannsjef Morten Nilsen i Balsfjord kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– All honnør til dem for måten de håndterte dette på.

DEL

Det brøt fredag formiddag ut brann i en garasje på Storsteinnes i Balsfjord.

Klokken 10.11 meldte politiet at brannen var under kontroll. To personer skal ha blitt eksponert for røyk, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Brannvesenet er på stedet, og en politipatruljen måtte rykke ut helt fra Setermoen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Fant askebøtte

Ifølge operasjonsleder Steinar Gudmundsen ble brannen oppdaget av beboerne i huset.

– Det var også de som klarte å slukke brannen.

Da Nordlys snakket med ham rundt klokken 10.40, hadde politipatruljen ennå ikke ankommet stedet.

Ifølge Gudmundsen har brannvesenet funnet en askebøtte i garasjen.

– Vi kan ikke konkludere, men en foreløpig teori er at denne bøtta kan ha noe med brannen å gjøre, sier operasjonslederen.

Reddet bilen

Brannvesenet i Balsfjord fikk melding om brannen klokken 09.42. Da mannskapet på seks kom frem i tre kjøretøy, var flammene slukket.

– Det var ikke åpne flammer da vi ankom, men det var fortsatt høy temperatur og røyk, forteller innsatsleder og varabrannsjef Morten Nilsen.

I løpet av et par minutter hadde brannvesenet kontroll over situasjonen, forteller han.

Det var kona i huset som oppdaget brannen. Paret brukte både vann og skum for å slukke brannen. De ble begge eksponert for røyk, og etter hvert fraktet til legevakta for helsesjekk.

– All honnør til dem for måten de håndterte dette på. Uten deres raske inngripen, ville det vært stor spredningsfare. Garasjen sto kloss inntil huset. De klarte også å få ut en bil som sto i garasjen, forteller Nilsen til Nordlys.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken