Marete Irmelin Olsen opplevde marerittet natt til torsdag, da to eneboliger som stod cirka 150 meter fra hverandre sto samtidig i brann ved Laberg i Gratangen.

LES MER: To hus sto i full fyr

Huset hvor Olsen inntil nylig bodde, med alt av bilder og personlige eiendeler som medfølger, brann helt ned.

- Det er helt forferdelig, spesielt for ungene som har bodd i huset hele sitt liv, sier Olsen til Nordlys.

Ekssamboeren hennes er den som bor i huset nå, men han var tilfeldigivis på forretningsreise da det begynte å brenne.

- Heldigvis var det ingen i huset når brannen begynte, og det må vi jo bare være utrolig takknemlige for, sier Olsen.

Lite igjen

Hun forteller at det er lite igjen av huset.

- Det er stort sett helt nedbrent. Det er bare muren som står igjen, og litt av pipa. I tillegg har ikke hele garasjen brent ned.

Samtidig som huset til ekssamboeren brann, sto en annen enebolig i full brann bare noen hundre meter unna.

- Så vidt jeg har skjønt, så begynte de to brannene omtrent helt samtidig. I begge tilfellene merket ikke naboene noe før husene omtrent var overtente, sier Olsen.

Ifølge henne har heller ikke naboene lagt merke til noe mistenkelig i området.

- Det var flere som var våkne, og de sier de ikke har merket noe. Men det var noen som bor litt lenger oppe i boligfeltet som sa at de hadde observert høy spenning på strømnettet.

Vekket naboer

Faren til Olsen, Morten Berg, var en av de første som oppdaget brannen.

- Det første jeg gjorde var å finne ut om det var noen inni husene, og så gikk jeg i bilen og fløytet med den for å vekke naboer rundt, forteller Berg.

Han forteller at Laberg er et lite sted og at folk naturlig nok ble redde når det brøt ut brann i to hus samtidig i boligfeltet.

- Folk ble usikre og redd, og det er klart at det var jo skremmende. Det er et boligfelt hvor husene står ganske tett, men heldigvis regnet det, sier Berg.

Strømnettet

Han opplevde også uregelmessigheter på strømnettet like før.

- Jeg hadde besøk, og vi satt ute på verandaen. Vi registrerte at det var veldig stor variasjon i spenningen på lysene før brannen brøt ut, og vi snakket faktisk om det før vi så røyken stige opp fra husene, sier Berg.

Hålogaland Kraft sier de ikke har registrert noe uregelmessig på høyspentnettet.

- Vi har ikke registrert noe som tyder på at det kan være uregelmessigheter med strømnettet på Gratangen i natt, sier overordnet vakt ved Hålogaland Kraft, Knut Fagerheim.

Nordlys har vært i kontakt med familien som eier det andre huset som brant ned på Laberg. Huset var for tiden ikke bebodd. Familien ønsker ikke å kommentere brannen annet enn at de synes det er svært trasig at hjemgården har brent ned.

Operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt sier til Nordlys torsdag at de vil etterforske saken videre på fredag, og at de foreløpig ikke vet årsaken til at det brøt ut brann i de to husene.