Like før klokken fem lørdag morgen rykket nødetatene ut etter melding om brann i  to hus på toppen av Tromsøya. Den ene huset var Dyrebeskyttelsens sitt Kattehjem på Langnesveien. Det andre var en enebolig, kun 60 meter i luftlinje fra Kattehjemmet.

Politiet betrakter begge husbrannene som mistenkelig og konstaterte tidlig hvor nært de to brannstedene er.

Mellom husene er det en strekning på rundt 30 meter med krattskog før man kommer til parkeringsplassen foran Kattehjemmet. Klokken 10.35 sperret politiet av dette skogsområdet med politibånd. Videre utover dagen skal det gjøres teknisk etterforskning.

Ingen personer ble skadet i brannen, men 13 katter ved Kattehjemmet omkom.

Våknet av smell

Politiet har lørdag snakket med naboer i området. Flere av naboene gir uttrykk for at de synes brannene er både mistenkelige og ubehagelige. En av beboerne, som ikke vil stille opp med navn, forteller til Nordlys at hun våknet av høye lyder tidlig lørdag morgen.

- Jeg sto opp klokka fem og trodde noen smelte med raketter. Eller at det var fest. Jeg kikket ut og så huset sto i fullt fyr.

Naboen forteller at de fikk beskjed av brannvesenet om å ta på seg klær og gå ut av huset.

- Jeg ble redd for at den kunne spre seg til vårt hus. Så jeg vurderte om jeg skulle ta med meg verdisaker.

Hun forteller at alle naboene enten var ute av husene eller observerte hva som skjedde fra vinduene. Flere av naboene reagerer sterkt på informasjonen om at huset kan være påsatt.

- Det er ubehagelig å tenke på.

(Saken fortsetter under bildet)

Politiet undersøker

Hvilket hus som tok fyr først vet ikke politiet enda,men det er helt på det rene at de brant samtidig.

- Vi fikk melding fra en vekter om brann i Kattehjemmet, men hva som tok fyr først vet vi ikke enda. Det er opplysninger vi nå sanker inn, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt.

Hos Dyrebeskyttelsen er sorgen stor etter å mistet 13 katter.

- Folk er sjokk og sorg. Det er jo hjertesaken vår. Folk er veldig engasjert. De bruker fritiden sin på dette. Det går voldsomt inn på de frivillige. Vi blir å møtes senere i dag for å gråte litt sammen, sier Hege Foshaug, nestleder i styret i Dyrebeskyttelsen i Tromsø.