SISTE Klokka 18.28: Brannen skal være slukket. Etter søk fra røykdykkere ble det klart at ingen personer befant seg inne i det brennende huset.

Brannvesenet rykket onsdag ettermiddag ut til et bolighus i Bentsjordveien på Bjerkaker i Tromsø. Huset sto i full fyr da brannvesenet kom fram.

- Søkte med røykdykkere

- Det er melding om brann og røykutvikling i et hus, bekreftet vaktleder Kristian Karlsen i 110-sentralen til Nordlys like før klokka 18.

Reporter på stedet, Emil Bremnes, fortalte at politiet var usikker på om det var folk inne i huset på et tidspunkt. Det ble derfor foretatt søk av røykdykkere etter personer inne i huset.

- Røykdykkere er nå inne i huset og søker, sier Bremnes klokka 18.08.

Det ble like etter klokka 18.30 klart at det ikke var noen personer inne i huset.

Brannvesenet drev aktivt slukningsarbeid på stedet, og mente det ikke var fare for spredning til andre bolighus. Det er et bebygd boligstrøk med en rekke eneboliger i gata.

Vet ikke årsak

Det er to beboere registrert på adressen, politiet jobber med å spore opp begge. De har fått kontakt med en, skrev de på Twitter klokka 18.22. De meldte først at det bodde syv personer på adressen.

Noen minutter seinere melder politiet at brannen var slukket. Politiet vet ennå ikke hva som er årsaken til brannen.

NORDLYS PLUSS: Se video fra brannåstedet

Har ikke lokalisert alle

Klokken 19.30 opplyser operasjonsleder ved Troms politidistrikt til Nordlys at én av beboerne fortsatt ikke lokalisert.

- Vi har forsøkt å ringe beboer nummer to men ikke lyktes med å få tak i personen, sier operasjonsleder Kåre Munchvold, og legger til:

- Men brannvesenet har gjort grundige undersøkelser så vi kan konkludere med at ingen personer er i bygningen.

- Mistenker dere noe kriminelt?

- Vi har foreløpig ingen formening om hvordan brannen har oppstått. Akkurat nå sperrer vi av åstedet og vil gjøre nærmere undersøkelser tidligst i morgen.

- Men politiet etterforsker saken?

- Politiet søker for å finne brannårsaken, om ikke annet på grunn av forebyggende årsaker, i tilfelle det for eksempel skyldtes en elektrisk feil. Vi vil gjøre åstedsarbeid for å finne foranledningen til brannen, avslutter Munchvold.