Melding om brann i bolighus i Tromsø

Av og

Brant for andre gang i samme leilighet – på en måned.

DEL

Natt til søndag brøt det ut brann i et rekkehus i Trollbakken i Tromsø. I området ble syv personer først evakuert. Bare en person bodde i selve bygget som brant.

Det er det samme leilighetskomplekset som det brant i for bare én måned siden.

– Kan se ut som det har startet på utsiden

18. april var Inger Eliassen på påskeferie, da det brøt ut brann i leiligheten hennes i Trollbakken. Det var også i denne leiligheten – på utsiden – at brannen startet denne natta, ifølge brannmannskapenes foreløpige teori.

Eliassen har ikke bodd i leiligheta siden den forrige brannen i påsken. Den sto derfor tom. Men nærmeste nabo ble evakuert og leiligheta hans fikk store skader.

– Da vi kom var det kraftig røykutvikling som primært kom fra den sørligste leiligheta. Det spredde seg langs taket og kaldloftet langs takets lengde hele veien til nordre leilighet, sa innsatsleder Inge Jakobsen fra Tromsø brann og redning til Nordlys på stedet.

Det er fire leiligheter i komplekset.

Politi og brannvesen fikk melding om hendelsen klokka 03:18. De var raskt på stedet.

– Det kan se ut som det har startet på utsiden, fortsetter Jakobsen.

Beboerne er nå bekymret. Ellen Cock ble vekket av katta Lukas da det brant. Hun lurer på om det er en brannstifter som har tent på.

Fullstendig utbrent

Skadene etter den forrige brannen begrenset seg til kun den ene leiligheta. Men denne gangen tok flammene mer tak. Det sto åpne flammer opp gjennom taket. Forsiden av leiligheta der Eliassen tidligere bodde, er helt forkullet.

Inge Jakobsen, innsatsleder brann
og Arnold Skimelid, innsatsleder politiet på stedet. Foto: Silje Solstad

Inge Jakobsen, innsatsleder brann og Arnold Skimelid, innsatsleder politiet på stedet. Foto: Silje Solstad

Brannskadene går langs hele taket, og dermed måtte den ene beboeren som bodde i nærmeste leilighet, bli evakuert.

Arbeidet med å slukke brannen var intens, men de fikk raskt kontroll på flammene. Røykdykkere ble sendt inn i det brennende bygget.

Politiet jobber fortsatt med etterforskningen av den forrige brannen, da nattas brann brøt ut.

– Det brant før i samme leilighet 18. april. Etterforskninga pågår fortsatt, sier innsatsleder for politiet, Arnold Skimelid.

– Tror dere denne brannen er påsatt?

– Det er for tidlig å si.

Evakuerte

Politiet evakuerte først beboerne i nærområdet. Det skal ha vært syv personer som var berørt. Da brannen var slukket, fikk de fleste gå hjem igjen.

Men ikke personen som bodde i bygget som brant.

UNDERSØKER: En politibetjent og en brannkonstabel undersøker på utsiden av branntomta. Noen sekker med hageavfall sto utbrent på trappa.

UNDERSØKER: En politibetjent og en brannkonstabel undersøker på utsiden av branntomta. Noen sekker med hageavfall sto utbrent på trappa. Foto:

– Han får alternativ bosted fra kommunen. Ambulansen har oppfølging med den personen, sier Skimelid.

De ber nå om tips fra publikum.

– Hvis noen har sett noe, eller vet noe, ring oss.

Artikkeltags