Gå til sidens hovedinnhold

Brann i nabobygget til Kaldfjord skole: - Mistenker at fyrverkeri er årsaken

Artikkelen er over 1 år gammel

Nabobygget til Kaldjord skole på Kvaløya brant ned til grunnen natt til 1. nyttårsdag.. Det var en eldre, ubebodd bolig som ble flammenes rov.

- Vi mistenker at fyrverkeri kan være årsaken, sier politiets innsatsleder Morten Renland til Nordlys like etter klokka 03.00.

Politiet meldte først om brannen klokka 02.20. Klokka 02.35 meldte de om åpen flammer og da Nordlys kom til stedet like etterpå var det full overtenning. Nødetatene var tungt til stede.

- Det brant godt da vi kom, sier innsatsleder Renland.

Det ble tidlig klart at bygget, som en gang i tida skal ha vært SFO-bygg til skolen, ikke var mulig å berge.

- Nå gjennomføres det en kontrollert nedbrenning, sier Renland.

Et nabohus ble vurdert evakuert, men der fikk beboerne beskjed om å holde seg innendørs og holde vinduene lukket. Det ble også sprøytet vann på det nærmeste skolebygg til brannstedet.

Klokka 03.30 var mesteparten av bygget rast sammen. Mørk røyk la seg tjukk over Kaldfjorden etter at brannen først hadde vært svært godt synlig for innbyggerne inne i fjorden.

Klokka 04.04 melder politiet at huset er brent ned og de jobber videre med fyrverkeri-sporet. Det opprettes sak på forholdet.

Onsdag morgen sier operasjonsleder Morten augensen til Nordlys at politiet har gjort arbeid på stedet og snakket med flere personer der. Etterarbeidet fortsetter utover dagen.

Kommentarer til denne saken