Troms politidistrikt melder om en travel natt til søndag. Helga er årets første der utestedene hadde lov til å igjen holde normale åpningstider.

Politiet melder om en rekke hendelser de har måttet håndtere.

  • Tromsø klokka 00.14: Politiet ble tilkalt til utested etter melding om beruset gjest som nektet å forlate. Vedkommende ble bortvist fra stedet.

  • Tromsø klokka 00.18: Politiet tilkalt til utested i sentrum etter melding om aggressiv gjest som nektes servering. Personen fikk pålegg fra politiet om å forlate stedet.

  • Tromsø klokka 00.27: Politiet fikk melding om uønsket person på serveringssted. Vedkommende hadde forsøkt å ta mat, ble bortvist av politiet.

  • Tromsø klokka 01.36: Politiet kom over en person som begikk skadeverk på et kjøretøy i sentrum. Vedkommende satt i fyllearrest og anmeldes for forholdet.

  • Harstad klokka 02.02: Politiet tilkalt av vektere til utested, utagerende person. Fikk pålegg fra politiet om å forlate sentrum.

  • Finnsnes klokka 02.05: Melding om slagsmål på utested, rolig da politiet ankommer stedet. Det opprettes anmeldelse på forholdet.

  • Tromsø klokka 03.01: Politiet til utested i sentrum etter melding om vold mot ansatt på stedet. Personen anmeldes av fornærmede part, i tillegg anmeldes vedkommende for ikke å etterkomme pålegg fra politiet, samt for å oppgi uriktig personalia. Personen ble satt i arrest.

  • Tromsø klokka 03.12: Politiet tilkalt til serveringssted på et forhold mellom to privatpersoner. Under håndteringen av saken ble politiet utsatt for vold av den ene parten. Vedkommende er pågrepet og satt i arrest. Sak opprettes

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Beate Heldal, sier at politiet var godt forberedt på en mer hektisk natt etter at åpningstidene på byen ble utvidet.

– Det var som forventet. Vi er rustet til å håndtere det som kommer, sier hun til Nordlys søndag morgen.

Hun vil ikke beskrive natta som spesielt hektisk.

– Det var litt mer som en normal helg, sier Heldal og sikter til forrige gang det ikke var restriksjoner i åpningstidene.