TILs lovende kantspiller Brage Berg Pedersen (16) har tidligere takket nei til en fireårskontrakt med den italienske Serie A-klubben Genoa, men nå kan det igjen helle mot at han pakker kofferten og reiser ut.

Til uka skal han på et nytt besøk til Genoa, der han skal delta i en turnering for klubbens G17-lag.

Villa, Celtic og Fiorentina

Samtidig har en annen Serie A-klubb, Fiorentina, meldt sin interesse. Og de er ikke alene.

Representanter for Aston Villa i engelsk Premier League og Ronny Deilas Celtic i skotsk Premier League har vært på banen.

– De var og så på meg i Sverige (under en G16-landslagsturnering i august). De sa bare at de ønsket å se litt mer, og jeg har ikke hørt noe mer fra dem etter det, forteller Brage Berg Pedersen til Nordlys.

Mer har han definitivt hørt fra Genoa, som også var til stede i Sverige for en måned siden.

– Jeg drar ned dit på mandag, og skal være der i fire dager. Planen er å spille en turnering med dem. Da får jeg igjen sett litt på hvordan ting er der nede. Hvis jeg finner ut at det er veldig bra, vil jeg vurdere det, sier 16-åringen.

Lysten på å reise ut er definitivt til stede.

– Jeg er villig til å reise ut, men da må jeg jo se på om det blir bedre enn å være her i TIL. Hvis det er det, drar jeg, sier Berg Pedersen, og understreker at han har familiens velsignelse til det.

Genoa-tilbud står ved lag

Når det gjelder Genoa, sto de klar i vinter med et tilbud om en fireårsavtale – der tanken var et utlån det første året og deretter en profesjonell avtale de tre påfølgende årene.

Det valgte han i slutten av mars å takke nei til, men 16-åringen bekrefter at det samme tilbudet står ved lag hvis han vil takke ja til det nå.

– Ja, det gjør det, sier Brage Berg Pedersen.

– Må være rette klubben

TILs A- og B-lagstrener og sportssjef på NTG, Lars Petter Andressen, er klar over Berg Pedersens nye Genoa-besøk, og at det ellers er en viss interesse rundt 16-åringen.

– Vi synes først og fremst at det er gledelig at spillerne våre er attraktive for store, utenlandske klubber. Brage er jo ikke den første det skjer med heller, sier Andressen, og tenker blant annet på Ulrik Yttergård Jenssen og Brian Stangnes Kjeldsberg, som har gått til henholdsvis Lyon og Kaiserslautern.

– Vi har en policy der vi ønsker å få frem unggutter til eget A-lag, men alle kan ikke gå den veien. Vi har også såpass mange gode, unge spillere at det kan passe for noen å reise ut, sier Andressen videre.

Han understreker imidlertid det samme som Berg Pedersen selv:

– Det må være den rette klubben han går til. Det er mye forskjellig der ute i Europa, og vi mener vi har truffet godt med klubbvalgene til Ulrik og Brian – og ønsker også å gjøre det hvis Brage skal reise ut.

Det er selvsagt også Brages familie opptatt av.

– Ja, ting må være ordentlig hvis det skal skje noe. Det vil jo være avhengig av Genoa eller eventuelle andre, at det støttes opp om han, sier pappa Frank Ottar Pedersen, som bekrefter at de vil være villige til å la sønnen reise hvis de forespeiles et godt opplegg.