TILs og NTG Tromsøs svært lovende kantspiller Brage Berg Pedersen (16) har akkurat kommet hjem fra sitt andre treningsopphold med den italienske Serie A-klubben Genoa.

Magefølelsen etter det oppholdet tilsier at det ikke blir et ja til klubbens tilbud om en fireårskontrakt denne gangen heller.

– Jeg ble fortalt at jeg skulle være med på en turnering, så ble ikke det noe av. Så var det snakk om en kamp, men det ble det heller ikke. Det var litt skuffende og nesten litt uprofesjonelt – men alt i alt var det artig å være der, sier 16-åringen til Nordlys.

Det betyr likevel ikke at mulighetene for å flytte på seg til italiensk fotball forsvinner. 5. oktober setter unggutten seg på flyet igjen – da for å vise seg frem for Firenze-klubben Fiorentina. Interessen fra de lilla fra kunstbyen har Nordlys tidligere omtalt.

– Jeg tror jeg skal være der også en ukes tid. Det blir artig, og jeg håper det er et høyt nivå der, sier Berg Pedersen, som medgir at klubbnavnet Fiorentina nok klinger enda bedre enn Genoa.

– Veldig godt akademi

Skoleeleven fra Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø reiser på ny Italia-tur med relativt blanke ark.

– Jeg vet ikke så mye, men de skal ha en bra ungdomsavdeling. Jeg har spilt mot en av spillerne deres, som er på landslaget til Italia, forteller TIL-talentet.

Han står fast på det han tidligere har sagt til Nordlys – at han føler seg klar for å satse på et eventyr i utlandet i ung alder, hvis det rette tilbudet dukker opp.

– Ja, får jeg et tilbud og det ser bra ut, drar jeg, sier G16-landslagsspilleren, som får mamma med på turen til Italia.

– Det har vært en interesse rundt Brage fra flere klubber. Vi har vel vært litt skeptiske til det Genoa-opplegget, så da har vi sett litt på andre typer klubber – og da kom Fiorentina opp etter en henvendelse fra klubben, forteller sportssjef på NTG og TIL-trener Lars Petter Andressen.

– Fiorentina er veldig spennende. Det er en stor klubb, som også driver et veldig godt akademi og satser på spillerutvikling, sier han videre.

– Til stor inspirasjon

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen gjentar klubbens ståsted om at de er villige til å la noen unge spillere og NTG-elever ta veien ut, slik Brian Stangnes Kjeldsberg har gjort til Kaiserslautern og Ulrik Yttergård Jenssen til Lyon.

– Vi mener det kan være med på å få enda større fart på utviklingshjulet vårt, hvis de ser at det både ligger muligheter på A-laget vårt og for å komme seg ut som ung spiller i dagens marked. Det tror vi er til stor inspirasjon, og jeg synes også vi ser det på de andre spillerne – gjennom tilstedeværelse og seriøsitet.

– Vi tror det er bedre å få «trykk i kokeren» enn å lukke mulighetene og si at eneste mulighet er A-laget til TIL. Der kan man også bruke Island som en referanse, der de har åpne kanaler og stor sirkulasjon, sier Johansen til Nordlys.

Så vil tiden vise om Fiorentina gjør det samme som Genoa gjorde etter det første oppholdet i Italia – kommer med tilbud om en kontrakt.