Aurora Kino stengte i går sine kinoer på bakgrunn av Helsedirektoratets vedtak om forbud mot kulturarrangementer frem til 26.mars. Det betyr at kinoene i Tromsø, Alta, Lakselv, Kirkenes, Vardø og Narvik alle er stengte.

Og i forlengelsen av det kommer nå meldingene om permitteringer.

I en pressemelding fra administrerende direktør Geir Martin Jensen står det at alle de driftsansatte nå er permittert.

"Uten drift av kinoene er det ikke behov for bemanning. Og uten noen inntekter i perioden, er vi ikke i en situasjon hvor vi heller kan sette disse til andre oppgaver. De driftsansatte har i går kveld og i dag arbeidet med å forberede kinoene for stenging. Det vil si nedvask, sikring av verdier, ta vare på kiosk- og kafevarer osv. Fra i morgen er det ingen driftsansatte på jobb."

Permitteringene sprer om seg forløpende. Det betyr at ansatte i administrasjonen og ledelsen også vil bli permittert i dagene som kommer. Jensen anslår at i midten av neste uke vil hele bedriften være permittert. Det betyr bortimot 100 ansatte.

"Stengingen av kinoene setter oss i en vanskelig økonomisk situasjon, og vi er svært takknemlige for de tiltakene regjeringen innfører, bl.a. forkortet arbeidsgiverperiode ved permitteringer. Men samtidig løper alle faste utgifter videre uten at vi har inntekter, og vi har per i dag ikke full oversikt over den økonomiske konsekvensen av stengingen. Det avhenger også av hvor langvarig denne perioden blir", skriver Jensen.

Han understreker at de har full forståelse for Helsedirektoratets vedtak og støtter opp om vedtaket.