Gå til sidens hovedinnhold

Følger Rognlien ut av idrettsstyret

Artikkelen er over 7 år gammel

Troms-representant Kirsti Skog stemte mot OL-søknaden i idrettsstyret - sier nei til gjenvalg.

Idrettspresident Børre Rognlien tar ikke gjenvalg som president i Norges Idrettsforbund. Det meldte Aftenposten onsdag kveld.

Avisen skriver at det ikke skyldes at det ble nei til norsk søknad om OL i 2022, men på grunn av trusler mot Rognlien og familien.

- Én av truslene er anmeldt til politiet. Jeg hadde bestemt meg før dette at jeg skulle takke nei til valgkomiteen, men OL-saken gjorde meg sikrere i beslutningen, sier Rognlien til Aftenposten.

Kirsti S. Skog fra Balsfjord har vært styremedlem i Idrettstyret fra 2011. Hun sier også nei til gjenvalg.

- Jeg tar ikke gjenvalg, og har gitt beskjed til leder av valgkomiteen, Tove Paule, om det. Det har vært fire utrolig interessante og givende år, men det har vært tøft med OL-saken som har pågått, og utrolig slitsomt med fire år med mye reising og full jobb hjemme. Det ble litt mye, sier Kirsti S. Skog til Nordlys.

- OL-saken en påkjenning

Hun innrømmer at OL-saken ble en personlig påkjenning for henne.

- Jeg var den eneste i idrettsstyret som stemte mot en norsk OL-søknad i 2022. Jeg mente det ble feil med en ny norsk søknad, så kort tid etter at Tromsøs søknad om OL i 2018 ble forkastet, så lenge argumentene om å ta samfunnsansvar og etterslepet på spillemidler ikke var endret. De var like gjeldende, tre år etterpå, sier Skog.

- Hvordan ble det mottatt av de andre i styret?

- Det gikk helt fint. Det har vært et utrolig konstruktivt styre, og vi har vært uenige om sak. Det går ikke på person. Og det var full respekt for mitt standpunkt. De skjønte at jeg ikke kunne vært for, med tanke på Tromsø 2018, sier Skog.

- Hvordan var det å jobbe i et idrettsstyre som jobbet for en ny norsk OL-søknad, når du selv var i mot?

- Det har vært kjempetøft. Vi var mange som trodde så veldig på Tromsø 2018-søknaden, og når søknaden ble trukket, så var det ikke enkelt. Men man må bare jobbe på videre.

- Hvor mye penger brukte Norges Idrettsforbund på OL-søknaden?

- Det tør jeg ikke svare på. Det har blitt antydet 25 millioner kroner. Det er Oslo Kommune som har hatt de største utgiftene, i og med at det er de som har stått for søknaden som søkerby, med 100 millioner korner på søknaden og 75 millioner kroner på planarbeid. Norges Idrettsforbund har brukt en del, men ikke i nærheten av de summene Oslo Kommune har.  Summene vil bli lagt frem på Idrettstinget neste år, sier Kirsti S. Skog.

- Bør søke OL igjen

Hun mener Norge bør arrangere vinter-OL igjen.

- Norge er glad i OL, og som et av de rikeste landene i verden bør vi også arrangere det med jevne mellomrom. Men det må være et samlet Norge bak en søknad, og jeg tror nok det bør gå en del år før en ny OL-søknad blir luftet, sier Kirsti Skog.

Hun mener OL-spørsmålet har druknet viktige fremganger som idrettsstyret har jobbet frem.

- Vi har jobbet for å få 64 prosent av overskuddet fra tippemidlene til norsk idrett, og nå blir det faset inn. Det betyr mye penger for grasrota i norsk idrett, men dessverre har den saken blitt overskygget av OL-saken, sier Skog.

Leder i Troms Idrettskrets, Knut Bjørklund, kan være en kandidat i det nye idrettsstyret.

Kommentarer til denne saken