Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal det bli lettere å bygge boliger

Artikkelen er over 4 år gammel

Husbanken og Tromsø kommune i tettere samarbeid.

Har du fått avslag på søknad om kommunal bolig? Er du redd for at byen ikke har en skikkelig omsorgsbolig å tilby når behovet oppstår?

Tirsdag ble det inngått en avtale som forhåpentligvis kan gi mindre grunn til bekymring for byens boligsituasjon i årene som kommer.

Tromsø kommune og Husbanken spikret nemlig en langsiktig avtale som skal sikre både planlegging og midler til å utvikle boligtilbud både for eldre, syke og vanskeligstilte som trenger kommunal bolighjelp.

Tettere samarbeid

- Denne avtalen gir oss et fortsatt godt samarbeid med Husbanken om boligutvikling. Samarbeidet blir enda tettere, og dermed blir det lettere å få utviklet og gjennomført boligprosjekter, sier administrasjonssjef i Tromsø kommune, Britt Elin Steinveg.

Gjennom avtalen forplikter både kommunen og Husbanken seg til å prioritere satsing på boligtiltak. Til grunn for dette har kommunen også sin boligpolitiske handlingsplan.

Husbanken forvalter de statlige midlene som skal brukes - som bostøtte, tilskudd og grunnlån, mens Tromsø kommune har ansvar for å utvikle selve boligtilbudet i form av sykehjem og omsorgsboliger, eller kommunale utleieboliger.

Økonomi etterpå

- Betyr denne avtalen at det blir bygget flere slike boliger i Tromsø?

- Antallet avhenger både av de statlige bevillingene til Husbanken og av vedtak i kommunestyret i Tromsø. Så økonomien i dette kommer etterpå, forklarer Steinveg.

Kommentarer til denne saken