Planlegger 25 nye rekkehus rett ved Tromsøs mest populære badestrand

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Dette er en perle. Beliggenheten er en av de fineste i Tromsø.

DEL

Selskapet Rorbukta AS har laget en helt ny plan for tomta som nok er en av Tromsøs mest attraktive. I dag står et eldre kondemnabelt selskapslokale på tomta: Gamle Robukta. Den vil Robukta AS rive for å rydde plass til 25 rekkehus med carport, havutsikt og barfotavstand til populære Telegrafbukta,lekeplass og stort grøntareal.

I følge Totalrenovering, som står bak prosjektet, håper de planen blir vedtatt i løpet av sommeren.

- En perle

- Dette er en perle. Beliggenheten er en av de fineste i Tromsø. Det er ikke ofte det ligger slike eiendommer ledig, sier salgsansvarlig Stine N. Pedersen i TotalEiendom.

Helt sidene planene ble kjent har interessen vært enorm.

- Det er veldig mange interessenter som ringer oss, det har det vært helt siden vi startet prosessen, sier Pedersen.

Og det er både gamle og unge som ønsker seg bolig her.

- Det er voksne folk som har bodd i store hus og som nå har fått voksne barn, men det er også nyetablerte par, forteller Pedersen.

Rekkehus

Det ble før jul i fjor sendt inn planforslag til kommunen om bygging av 8 eneboliger og 11 rekkehus. Byrådet i Tromsø kommune mente boligene ble plassert for nært gangvei som går på nedsiden av eiendommen. Dermed ble prosjektet endret. Det nye planforslaget ble levert Tromsø kommune i forrige måned.

I det nye forslaget er eneboligene, som først var planlagt bygd,  fjernet - og rekkehusene er trukket langt vekk fra gangstien som brukes av byens turfolk.

Nordlys lyktes ikke få kontakt med styreleder Bård Sverdrup eller styremedlem Ole Vidar Furnes i Robukta AS torsdag.

Foto:

ET STEINKAST FRA SJØEN: Planforslaget er utarbeidet av arkitektkontoret 70 grader N arkitektur, i samarbeid med Robukta AS. (Foto: skjermdump)

Foto:

NYTT: Robukta AS har gått bort fra å bygge eneboliger på tomta - i den nye planen er det 25 leiligheter.

Artikkeltags