Irene hadde kontor i bygget som nå rives: - Jeg glemmer ikke den gangen musene spiste opp matpakken

FØRSTE PROSJEKT: Styreleder Irene Valstad Simonsen, direktør Even Liahjell og byrådsleder Kristin Røymo er godt fornøyd med at Arnestedet Eiendom nå er i gang med sitt første byggeprosjekt i form av ei boligblokk i Mellomveien 33.

FØRSTE PROSJEKT: Styreleder Irene Valstad Simonsen, direktør Even Liahjell og byrådsleder Kristin Røymo er godt fornøyd med at Arnestedet Eiendom nå er i gang med sitt første byggeprosjekt i form av ei boligblokk i Mellomveien 33. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hadde kontor i Mellomveien 33. Nå blir det revet og erstattet med boligblokk.

DEL

Styreleder i det kommunale selskapet Arnestedet Eiendom, Irene Valstad Simonsen, har en personlig grunn til å være fornøyd med byggeprosjektet som nå blir realisert på Mellomveien i Tromsø. For flere år siden hadde hun selv kontor i bygningen som nå blir revet til fordel for ei blokk som blir bygget av Tromsø kommunes eiendomsselskap.

- Kontoret var ved verandaen. Jeg glemmer ikke den gangen musene spiste opp matpakken min, sier Simonsen.

33 leiligheter

Hun jobbet da i kommunens kulturavdeling, som i 2004 flyttet inn i det nye rådhuskvartalet. Det lyseblåmalte bygget i Mellomveien 33 har også huset kommunens parkavdeling, og innenfor veggene har det også vært lager for deler av kommunens brannhistoriske samling.

De siste til å flytte ut var rockerne og musikerne som nå har fått atskillig mer standsmessige lokaler i den oppgraderte gamle brannstasjonen. 

Nå er anleggsmaskinene i full gang med å tygge i stykker den gamle bygningen. Opp fra grusen skal det reises ei boligblokk med 33 leiligheter. De fleste er allerede forhåndssolgt.

- Det står 28 i årsmeldingen, men det skal være 29. Vi solgte en i dag, sier administrerende direktør Even Liahjell.

BOLIGBLOKK: Slik skal boligblokka se ut når den står ferdig neste høst.

BOLIGBLOKK: Slik skal boligblokka se ut når den står ferdig neste høst.

 

Første byggeprosjekt

Blokka skal stå ferdig i andre halvdel av 2017. Dette blir det første nye byggeprosjektet Arnestedet Eiendom realiserer etter at selskapet ble etablert av det forrige byrådet i 2013. Den gangen fikk selskapet overført seks kommunale eiendommer som aksjekapital. Målsettingen var å sikre avkastning gjennom regulering og utvikling av egne eiendommer.

- Vi er i gang med å bygge, og vi har store prosjekter på gang. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med kommunen, sier styreleder Simonsen.

Millionutbytte

Mandag ble det avholdt generalforsamling i Arnestedet Eiendom. Regnskapet viser et årsresultat på rundt 4,1 millioner kroner, mens egenkapitalen er på nær 121 millioner. Styrelederen kunne informere byrådsleder Kristin Røymo om at selskapet vil utbetale et utbytte på tre millioner kroner til eier Tromsø kommune for 2015. Det skjer etter at salg av en eiendom ga sju millioner kroner i kassa.  

- Vi er veldig stolt av den jobben som er gjort, og vi er som eiere trygg på at selskapets oppgaver blir utført på en god måte. Vi er godt fornøyd med resultatet og utbyttet, sier Røymo.

Nye bydeler

Mellomveien 33 er langt fra det eneste byggeprosjektet for Arnestedet Eiendom. Even Liahjell sier arbeidet med byggeplanene for Einerhagen på Håpet er godt i gang. Her skal det bygges 500-600 leiligheter mellom Rypeveien og Ærfuglveien. Byggearbeidene skal etter planen starte i 2018.

- Vi har allerede hatt et nabomøte, og vi ønsker at dette skal bli en positiv prosess for alle som bor i området, understreker Simonsen.

Også på Storelva vil det på sikt bli en ny bydel. Her disponerer selskapet ei tomt på 49 mål, og arbeidet med reguleringsplan har startet. Med ei ny bru på plass regner man med at det kan åpnes for omfattende utbygging.

- I utgangspunktet ble det sagt 170 enheter her. Men det kommer til å bli langt flere, sier Simonsen.

Irene Valstad Simonsen får fornyet tillit som styreleder i to nye år. Resten av styret - Kay Hugo Hanssen, Frid Fossbakk, Anna Maria Aursund - blir også sittende, bortsett fra Wiggo Gamst, som erstattes av Halvor Langseth.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken