Selg boligen din i juli

SIKKER: Eiendomsmekler Jørn t. Nerdal er ikke t vil. Slutten av juli er en god tid å selge leilighet.

SIKKER: Eiendomsmekler Jørn t. Nerdal er ikke t vil. Slutten av juli er en god tid å selge leilighet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skal du selge leilighet til mellom 1,5 og 2,5 millioner? – Velg juli, mener meklere.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Med tanke på det helt håpløse leiemarkedet i Tromsø som rammer studenter, er det mange som finner det like godt å kjøpe i stedet for å leie hvis de planlegger et lengre studieopphold i byen, sier Jørn T. Nerdal, eiendomsmekler og medeier av Sne Eiendom AS.

Det er tøffere og tøffere kamp om små enheter i studentbyen Tromsø. Flommen av studenter til byen skaper trykk på boligmarkedet, ifølge Nerdal, som forteller at mange studenter få hjelp av foreldrene sine til å kjøpe.

Juli best i året

– Studenter og førstegangsetablerere har ofte kapasitet til å kjøpe bolig på mellom 1,5 og 2,5 millioner. Det skaper trykk på to- og treroms leiligheter i Tromsø, sier han.

Han beskriver juli som er en «variabel» måned, avhengig av hva man selger.

– Men med tanke på leiligheter rettet mot førstegangsetablerere er ingen tid på året bedre enn slutten av juli og utover i august, sier Nerdal.

Han kaller juli for selgers marked, spesielt for små leiligheter, og får støtte av Leif Harald Svendsen, daglig leder ved Garanti Eiendomsmegling i Tromsø.

– Det er absolutt ingen tvil om at objekter rettet mot førstegangsetablerere er svært attraktiv på denne tiden av året, og også resten av året, sier han.

Svendsen forteller at blant annet leiligheter de har solgt unna fra Boligbyggelaget har gått unna i høyttempo.

Over pris

Svendsen forteller at få leiligheter går under prisantydning:

– Når det gjelder leiligheter rettet mot førstegangsetablerere, blir de solgt til minimum prisantydning og opp til flere hundre tusen over etter budrunder. Det er ytterst sjelden, eller aldri, at boliger går til under prisantydning, sier han.

– Ubalanse

Svendsen peker på hele året som selgers marked:

– Juli er ikke noe unntak. Vi har gjennom året for få boliger i forhold til etterspørsel til å oppnå balanse mellom kjøper og selger, sier han.

Daglig leder ved DNB Eiendom i Tromsø, Tomi Christian Johansen, sier at juli omsettingsmessig har vært positiv. Så langt.

– Vi venter en liten dupp fra over helga og innover mot midten av fellesferien. Men så langt har det vært en jevn flyt i juli, som kan sammenliknes med både mai og juni, sier han.

Begynner i mai

Johansen anbefaler selgere med leiligheter med prisantydning på mellom 1,5 og 2,5 millioner å vente til midten av august med å selge boligen sin:

– Slike leiligheter er de beste objektene i juli måned. Når det gjelder august bør man være obs på at det legges ut en strøm av leiligheter i starten av august. Min anbefaling er å vente til midten av august, sier han og legger til:

– Leiligheter med prisantydning på 1,5 til 2,5 millioner, er lettsolgt hele året. Førstegangsetablere og tilflyttere, kjøper ofte leilighet så tidlig som i mai og juni på et sted de har jobb eller studieplass på i august.

Artikkeltags