Norges 10 vakreste hjem

Mona Moe Machava er en av 2012-finalistene, og bor i et skattkammer i Larvik, der hun har samlet ting fra reiser. Hun har skapt et helt personlig hjem, mener juryen.

Mona Moe Machava er en av 2012-finalistene, og bor i et skattkammer i Larvik, der hun har samlet ting fra reiser. Hun har skapt et helt personlig hjem, mener juryen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Finalekandidatene i «Norges vakreste hjem» 2012 er klare. Bli med innom døra her!

DEL

(Siste) For fjerde år på rad arrangerer interiørmagasinet BoligPluss konkurransen «Norges vakreste hjem». Og nå er 10 finalekandidater som skal kjempe om den gjeve tittelen klare.

Og i år mener arrangøren at de 10 skjønneste hjemmene i kongeriket vårt ligger i Bergen, Trondheim, Haugesund, Karmøy, Trøgstad, Larvik, Holmestrand, Nesøya, Vanylven og Lillestrøm.

– Vi er veldig fornøyd med de finalekandidatene våre. Det var ingen lett oppgave å plukke ut bare ti hjem blant bidragene. Vi har sett bilder av mange vakre hjem og er virkelig imponert over kreativiteten og stilsikkerheten til deltakerne, forteller juryleder og sjefredaktør i BoligPluss, Birthe Midtun.

Interiørskattene er unike, og byr på en rekke forskjellige stiler.

– Det er hjem i flere forskjellige stiler, og både små og store hus er med i årets konkurranse. Det minste huset – et lite bergenshus – har en grunnflate på bare 31 kvadratmeter. Julie Utengen, som bor der, brukte opp pengene på å kjøpe selve huset, men har likevel klart å skape det veldig koselig med kreative, dekorative og rimelige løsninger, forteller Birthe Midtun.

En annen av deltakerne, Mona Moe Machava fra Larvik, har skapt et helt personlig hjem ved å dekorere med funn gjort på reiser.

– Alle finalekandidatene har hjem som er unike på sitt vis. Det er veldig inspirerende, sier jurylederen.

Juryen sier de setter kreativitet høyt, og synes det har vært mange gode eksempler på at du ikke nødvendigvis trenger å ha ei tjukk lommebok og dyre møbler for å skape et personlig hjem.

– Blant årets finalekandidater ser vi blant annet bruk av en slede som benk, gamle sildekasser som hyller og drivvedtapet for å friske opp kjøkkeninnredningen, sier sjefredaktøren, som nå sender et team ut for å besøke de ulike kandidatene.

Her kan du stemme:

Videre i konkurransen skal juryen plukke ut fem finalister som skal presenteres på «God morgen Norge» på TV 2 utover høsten. Selve finalen går av stabelen fredag 21. september.

I tillegg kan publikum stemme frem sin egen vinner blant finalekandidatene på boligpluss.no, og vinneren av denne Folkeprisen premieres med et gavekort. (ANB)

Artikkeltags