Gå til sidens hovedinnhold

Flomskadene flommer inn

Artikkelen er over 7 år gammel

Meldinger om flomskader strømmer nå inn til forsikringsselskapene.

(Siste)

Selskapene har foreløpig fått meldinger om flomskader til en verdi av 80 millioner kroner. Dette beløpet ventes å stige kraftig i dagene framover.

– Vi er inne i en tidlig fase og de innmeldte skadene vil renne på, sier kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finans Norge, som administrerer Norsk Naturskadepool.

Westby sier til NTB at det er vanskelig å få oversikt over flomskadene siden det har vært uframkommelig enkelte steder.

– De skadene som er meldt inn på rundt 80 millioner kroner omfatter også biler, båter og campingvogner i tillegg til de rene naturskadene, sier hun.

Ved Norsk Naturskadepool tror ikke ekspertene at erstatningsutbetalingene vil bli så høye som i 1995. Da forårsaket flommen erstatningsutbetalinger på rundt 940 millioner kroner. Tre år tidligere hadde nyttårsstormen på Nord-Vestlandet ført til skadeutbetalinger på 1,3 milliarder kroner.

I Norge er erstatningsordningen ved naturskader todelt. Bygninger og løsøre som er brannforsikret er automatisk forsikret mot naturskade. Erstatning på verdier som ikke kan brannforsikres, som dyrket mark og broer, dekkes gjennom Statens naturskadefond.

Naturskadeforsikringsloven omfatter ikke motorvogn, småbåter, skip og en del andre objekter. Erstatning for disse avhenger av en egen forsikringsdekning. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken