Gå til sidens hovedinnhold

Fargerik nabokrangel

Artikkelen er over 8 år gammel

Mange beboere hadde gledet seg til lyse husvegger, men styret i borettslaget besluttet å beholde de samme fargerike fargene.

(Siste)

[Sarpsborg Arbeiderblad] I årevis har de sett fram til den dagen de skulle bli kvitt okergule, grønne og røde husvegger i Grasto borettslag i Sarpsborg.

Disse fargene var tidsriktige på 80- og 90-tallet, men i 2013 er det ikke lenger like stas med så mye farger.

– Vi har ventet i flere år på at boligene skulle bli malt i fine og lyse farger. Og i sommer skulle det endelig skje, sier Heidi Samuelsen, som har bodd i borettslaget i 25 år.

Men tidsriktige farger ble det ikke. For mens naboene ventet på innkalling til et beboermøte for å diskutere fargevalget, vedtok styret enkelt og greit at boligene skulle males i de samme fargene.

Og nå er et innleid malerfirma i full sving med å male boligene i okergult, grønt og mørke rødt – mens et flertall av naboene river seg i håret og ser drømmen om en «lysere» framtid gå i knus.

Heidi Samuelsen har nesten en følelse av at hun befinner seg i en episode av Stoltenbergs tv-serie «Borettslaget».

– Her som vi i alle år har hatt det så koselig, krangler vi nå om noe så banalt som farger. Det er jo bare tragikomisk. For vi er jo egentlig ikke vanskelige, sier hun oppgitt.

Men selv om Samuelsen må smile litt av den høyst spesielle stemningen som nå hviler over Grasto borettslag, har ikke hun, Gunn Karlsen og en rekke andre naboer tenkt å gi seg uten sverdslag.

– Egentlig ønsker vi ikke at saken skal bli advokatmat, men er det det som skal til for å få endret fargene på borettslaget, er det verdt det. Vi har nå avtale med en advokat som skal hjelpe oss med saken, sier hun.

Det er nå igangsatt underskriftskampanje mot fargevalget. I borettslaget er det 52 leiligheter. Representanter fra 37 av disse har nå satt sitt navnetrekk på listen.

– Det er godt over halvparten av beboerne. Vi hadde kun trengt underskrift fra 10 prosent av de som bor her for å kunne kreve ekstraordinær generalforsamling for å kaste styret. For det ønsker vi nå, sier hun.

Hva svarer styret på kritikken? Les mer i SA.no

Kommentarer til denne saken