Dumper søppel om natta

Søppelberget har nå blitt så stort at det er vanskelig å ta seg opp trappa til sameiet.

Søppelberget har nå blitt så stort at det er vanskelig å ta seg opp trappa til sameiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hvem er det som i nattens mulm og mørke dumper søppel ved inngangspartiet til sameiet?

DEL

(Siste) [Romerikes Blad] Både beboere og naboer har de to siste månedene opplevd at gårdsplassen til sameiet på Jessheim i Akershus er gjort om til en søppeldynge.

– Vi vet ikke hvor søpla kommer fra. Den leveres her om natta, og det er stadig noe nytt å våkne til. Noe kommer og noe forsvinner. Jeg har begynt å bli redd, sier en beboer som ønsker å være anonym.

Utenfor trappa som fører opp til leilighetene, står i dag en henger parkert, blant annet med to gassbeholdere.

Sykkelvrak, støvsugere kabler, matavfall og annet skrot ligger strødd rundt inngangspartiet.

– Det begynner å bli vanskelig å få tilgang til trappa opp til inngangen. Barna skammer seg over å bo her, sier leietakeren som RB har kommet i kontakt med.

Beboerne er spesielt bekymret over gassbeholderne som ligger utenfor inngangsdøra.

– I tillegg ligger en kabel med strøm i og en øks utenfor den ene garasjeporten, sier en venn av beboeren.

Han har både kontaktet kommunen, brannvesenet og politiet, men får til svar at han må kontakte gårdeier. Kommunen har ikke svart på henvendelsene.

– Jeg har også kjent en gass- og bensinlignende lukt fra garasjeanlegget på kveldstid. Derfor tør jeg ikke lenger tenne lykter på terrassen, forklarer beboeren.

Sameiet på Jessheim består i dag av 13 seksjoner med ulike eiere. To av disse seksjonene, som eies av firmaet Gardermoveien 5 AS, har tidligere blitt pålagt å rydde fellesarealene ved gjentatte anledninger.

Firmaet ble tvangsoppløst og begjært konkurs i Øvre Romerike tingrett i juni på grunn av manglende regnskap. Sameiet har også begjært tvangssalg av de to seksjonene i forbindelse med manglende innbetalinger av felleskostnader.

– Dette dreier seg om et sekssifret beløp. Kravet er nå rettet mot bostyrer, sier styreleder i sameiet Gardermovegen 5 Øystein Hagen. Han legger til at søppelproblemet i gårdsrommet har vært et langvarig problem over flere år.

– Frustrasjonsnivået kan vel betegnes som svært høyt nå, sier Hagen.

Et naboproblem: Les mer i Romerikes Blad

Artikkeltags