Politiet har funnet kajakken til savnede Arjen Kamphuis

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(AN): AN har tildigere skrevet at en fisker fant gjenstander som politiet er sikre på tilhører den nederlandske WikiLeaks-medarbeidere Arjen Kamphuis (47).

Tirsdag kveld en sammenleggbar kajakk som politiet mener tilhører den savnede Arjen Kamphuis. Kajakken er av merket Oru Kayak Coast XT.

- Kajakken er funnet i området hvor det på kvelden tirsdag 11. september og onsdag 12. september har vært foretatt søk etter at politiet fant andre gjenstander tilhørende Kamphuis. Hvilke andre gjenstander det er snakk om vil politiet foreløpig ikke si noe om ut fra hensynet til etterforskingen, sier politiinspektør Bjarte Walla.

Etter det

Politiet har informasjon om at Arjen Kamphuis forut for reisen til Norge gikk til innkjøp av en sammenleggbar kajakk av den typen som nå er funnet.

- Politiet antar at den savnede hadde med seg den sammenleggbare kajakken til Norge. Arjen Kamphuis kan ved transport av den sammenleggbare kajakken ha hatt denne i en mørk bag. Ved utsjekk fra hotellet i Bodø den 20. august hadde Kamphuis to store mørke bager. Oppgitt vekt på den sammenleggbare kajakken er 15 kilo, sier Walla

Ber om tips

Politiet velger å gå ut med bilde av den funnede sammenleggbare kajakken og ønsker informasjon fra publikum dersom noen har sett eller observert noe som kan knyttes til en kajakk av denne typen i Salten-området i tiden rundt 20. august 2018 og dagene etter dette.

Videre søk

Politiet fortsetter å gjøre søk i området.

- Politiet holder fremdeles alle muligheter åpne for hva som kan ha hendt med den savnede, og politiet innretter fortsatt etterforskingen åpent opp mot politets tre hovedhypoteser som tidligere er omtalt i media.

Ferie

Savnede Arjen Kamphuis skal ha vært på ferietur i Norge.

De første meldingene gikk ut på at savnede hadde reist til Svalbard, men etter nærmere undersøkelser ble det klart at han ikke hadde vært der. Det ble etter hvert klart at savnede har bodd på hotell i Bodø og at han skal ha sjekket ut mandag den 20. august, ca. kl. 14.00. Dette er så langt den siste kjente observasjon av savnede.

Politiet har grunn til å tro at Arjen tok lokaltoget fra Bodø til Rognan den 20. august, med avgang etter ruten klokken 1605 og ankomst Rognan 1729

Artikkeltags