32-åring prøvde å gjøre to innbrudd på fem dager. Det gikk ikke helt etter planen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

To ganger i løpet av under en uke forsøkte Bodø-mannen å bryte seg inn i butikker. Han hadde så avgjort ikke flaksen på sin side.

Nå har Salten Tingrett dømt 32-åringen til samfunnsstraff etter to mislykkede innbrudd, to mislykkede tilfeller av tyveri samt en rekke tilfeller av naskeri.

Tatt på fersken

Det var i slutten av oktober og starten av november 2013 at den tre ganger tidligere straffedømte mannen var ute i natten for å røve.

Klokka 04.45 natt til onsdag 30. oktober forsøkte han å ta seg inn i Apotek 1 sine lokaler på Mørkved. Ifølge tiltalen skal han ha brutt opp en dør og forsøkt å slå seg gjennom en gipsvegg.

Men da han ble tvunget til å avbryte da han ble forstyrret av en person som kom til stedet og forlangte at han svarte på hva han holdt på med, og at han legitimerte seg.

Klarte ikke å bryte opp

Det stoppet ham ikke fra å gjøre et nytt innbruddsforsøk klokka 02.45 natt til mandag 4. november. Da hadde han pekt seg ut Esso på Tverlandet som mål for nattens ugjerninger. Han forsøkte å bryte opp inngangsdørene med en spade. Men lyktes ikke med å få skyvedørene tilstrekkelig fra hverandre for å komme seg inn i lokalet.

Tiltalte har erkjent begge forholdene. På apoteket ville han bryte seg inn for å stjele narkotiske stoffer. På bensinstasjonen ville han hente ut varer han kunne selge eller bytte i narkotika.

To tyverier - sju naskerier

Mannen har også erkjent to tilfeller av tyveri fra Elkjøp i Bodø. 11. april i fjor stjal han et nettbrett og et gopro-kamera til en samlet verdi av nærmere 6.000 kroner. 23. oktober i fjor tok han med seg et fotoapparat til en verdi av 7.250 kroner.

Begge gangene ble han stoppet i døra.

Mannen har også erkjent sju forsøk på å ta med seg varer av noe lavere verdi ut fra Coop Stadion Sport, Vinmonopolet, Coop Obs! Hypermarked, G-Max, Elkjøp og Clas Ohlsson i 2013 og 2014. Der har han tatt med seg alt fra løpesko til 1.700 kroner til lyspærer og en boks iskrem.

Mannen er dessuten dømt for to tilfeller av bruk av narkotika.

På grunn av bevisets stillling er han frifunnet for et punkt om å ha båret to kniver uten aktverdig formål, da han ble tatt for det ene av de to tyveriene på Elkjøp.

Samfunnsstraff

Tiltalte ga i retten uttrykk for at han ønsker å avslutte rusmisbruket som har vedvart siden han var ungdomsskoleelev. Han har tatt kontakt med rusenheten og bedt om plass på behandlingsinstitusjon.

Tiltalte har forklart at han ønsker samfunnsstraff og at gjennomføringstiden blir fastsatt så lang som mulig ettersom han har behov for å ha folk rundt seg som ivaretar ham. Han mener han vil klare å gjennomføre samfunnsstraff dersoom han samtidig får bistand til å bekjempe sitt rusproblem.

Mannen er av tingrettsdommer Brit Ankill og hennes meddommere dømt til samfunnsstraff i 84 timer med gjennomføringstid på åtte måneder.

Han er også dømt til å betale 4.479 kroner i erstatning for ødeleggelsene i forbindelse med innbruddet på apoteket.

Artikkeltags