Bodøkvinne (45) trodde venninnen stjal og dyttet henne ned trapp. Nå må hun bak murene.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hendelsen skjedde i romjulen 2016 i Bodø sentrum ved Natthjemmet.

Midt på dagen møttes kvinnene på trappen utenfor Varmestua, hvor de satt og snakket.

Etter ei stund oppdaget 45-åringen at sminkepungen var borte.

Hun beskyldte fornærmede for å ha stjålet den. Da ble det krangel.

Det skriver an.no.

Sparket

Ifølge dommen fra Salten tingrett forklarte tiltalte at hun lugget den andre kvinnen, slik at hun falt ned mot trappen og slo hodet. Hun reiste seg opp og gikk til Varmestua - mens tiltalte forlot og gikk på butikken.

Da hun kom tilbake var både politi og ambulanse på stedet. Og tiltalte fant sminkepungen like ved inngangsdøra. Hun forklarte i retten at venninnen ikke kunne ha stjålet den.

Den fornærmede kvinnen forklarte at hun ble sparket gjentatte ganger mens hun lå nede i trappen. Dette avviste 45-åringen.

Fornærmede husket ikke at hun skulle ha blitt sparket i hodet, og har i etterkant blitt fortalt at tiltalte dunket hodet hennes mot trappa.

Et vitne forklarte i retten at tiltalte fremsto som svært sint og at den andre kvinnen var ute av stand til å forsvare seg.

Trodde ikke på tiltalte

Dommerfullmektig Ole-Magnus Kristiansen skriver at retten legger forklaringen fra dette vitnet "til grunn fullt ut og at det kan ses helt bort i fra tiltaltes forklaring".

Retten legger følgende hendelsesforløp til grunn:

Fornærmede ble dyttet i betongveggen, falt mot trappen og ble liggende på siden. Tiltalte sparket henne i overkroppen én eller flere ganger. Hun dunket hodet til fornærmede minst to ganger i trappen, slik at hun fikk et kutt på 4,5 centimeter.

Fengsel

45-åringen er tidligere straffet og bøtelagt flere ganger.

Politiadvokat Trond Lakselvhaug la ned påstand om 75 dagers fengsel for den 45-årige kvinnen - for vold i form av dytting, dunking og sparking.

Retten legger til grunn at skadeomfanget kunne blitt langt mer omfattende, der vitnet omtalte fornærmedes tilstand på bakken som "noe av det verste hun hadde sett".

I straffeutmålingen slår retten fast:

"Retten har etter en konkret helhetsvurderingm kommet til at straffen passende kan settes til ubetinget fengsel i 75 dager".

Artikkeltags