De siste to døgnene har Gisle Løkken Hansen besøkt campingplasser og kontaktet leverandører i en radius på 120 kilometer i håp om å finne registreringsnummeret på bobilen som stakk av etter å ha bulket bilen hans.

– At noen stikker av etter en skade er det som irriterer meg. Det er så irriterende, sier Hansen til Nordlys.

Den meningen er Hansen ikke alene om. Da han delte et Facebook-innlegg om hendelsen var responsen enorm. Men ingen har så langt sett bobilen som var involvert.

Saken har blitt anmeldt til politiet, men henlagt på grunn av manglende bevis. Hansen har derfor lagt ned en ekstra innsats for å få informasjon om ugjerningen.

Søker registreringsnummer

Hansen tenkte at det kunne være mulig å finne et registreringsnummer ved hjelp av dashbordkameraer på biler i nærheten, eller et overvåkningskamera som kunne ha fanget opp hendelsen på parkeringsplassen.

Fjellheisen bekrefter at de har videomateriale av hendelsen som viser en bobil forsøke å parkere ved siden av Hansens bil, 13 minutter etter at kjæresten hans Siv -Lisbeth Jørgensen hadde forlatt parkeringsplassen for å ta seg en tur.

Til Hansens store skuffelse var videoen ikke av god nok kvalitet til at det var mulig å se registreringsnummeret på bobilen.

– På videoen så man at sjåføren svingte over altfor tidlig, og skrapte opp hjørnet på bilen min. Man kan også se at det står en person som forsøker å dirigere bobilen, og etter to-tre minutter finner de ut at de må komme seg bort og kjører igjen, sier Hansen.

I tillegg til å kontakte alle bobilforhandlere og campingplasser i området har Hansen også sendt en e-post til Tromsø Parkering, i et nytt forsøk på å få tak i registreringsnummeret til bobilen.

Gir ikke opp

Taksten på skaden ligger på 10.000 kroner og egenandelen på 4000. Registreringsnummeret er avgjørende for at forsikringsselskapet skal dekke skaden i sin helhet.

– Jeg har troa på at jeg skal få høre noe i løpet av dagen, eller få fatt på et bilde. Da vil jeg sende det til politiet og forsikringen, sier Hansen, som allerede vært innom Tromsdalen Camping flere ganger de siste dagene for å se etter bobilen. Så langt har den ikke dukket opp.

Hva tror du at du hadde gjort om du skulle støte på kjøretøyet?

– Da hadde pulsen gått opp. Jeg hadde nok satt bilen min ved siden av bobilen, og tatt noen bilder for å se om bulkene sammenfaller, sier Hansen.

Ikke første gangen

Dette er ikke første gangen Hansen opplever at noen stikker av etter å ha bulket bilen hans. Sist det skjedde var for 30 år siden.

– En bil fikk sleng og skrapte opp hele sida av bilen min. Da var skaden på over 25.000 kroner, sier Hansen.

Hendelsen skjedde bak den gamle Fokus Kino i Tromsø, men da hadde heldigvis en nabo fått med seg hva som skjedde og skrevet ned registreringsnummeret.

– Den gangen ordna det seg da forsikringsselskapet mitt mottok bilder av bilene, og forsikringssaken gikk i boks, selv om bileieren nektet for at han hadde kjørt bilen, avslutter han.