Gå til sidens hovedinnhold

I disse lokalene skal Tromsøs nyeste bilforhandler flytte inn

Artikkelen er over 3 år gammel

Det begynner å bli temmelig bilforhandler-tungt også på Langnes, og i juni neste år åpner nok en aktør dørene.

BMW skal inn i det gamle Sulland-bygget i Heilovegen.

Det var i slutten av november at Sulland Gruppen overtok agenturet for BMW i Nord-Norge fra Bil i Nord. Formelt skjer overtakelsen 1. juni, og Sulland Gruppen er allerede i gang med renovering innvendig av konsernets gamle lokaler hvor de opererte frem til de åpnet de nye lokalene i Alkeveien tilbake i februar 2016.

- Vi driver nå og pusser opp de gamle lokalene våre slik at de skal opp til den standarden BMW har. Vi har også søkt Tromsø kommune om fasadeendringer, noe jeg regner med at vi får lov til. Planen er at alt skal fremstå som nytt,  sier konsernsjef Arvid Sulland til Nordlys.

Det innebærer blant annet nytt inngangsparti.

Bygget, som i dag er på drøyt 2400 kvadratmeter, skal ikke utvides i omfang.

Avtalen partene skrev i november innebærer at Sulland overtar driftstilbehør, delelager og andre aktiva i selskapene i Tromsø, Bodø og Harstad. Det vil også gjelde billageret etter nærmere avtale. Alle de  ansatte i Bil i Nord som jobber med BMW får tilbud om jobb i det nye selskapet.

Gjennom dette oppkjøpet vil Sulland representere BMW med ni utsalg i Norge.

Forhandleren i Tromsø blir landets nordligste og ifølge konsernsjef Sulland foreligger det ingen konkrete planer om å etablere seg i Finnmark.

Sulland er i dag forhandler av Audi, Volkswagen og Skoda i Tromsø. BMW  har også merket Mini under sine vinger i Norge, men det britiske bilmerket følger ikke med på «kjøpet».

- Nei, vi har ingen Mini-forhandler i Tromsø i dag. Heller ikke i Nord-Norge. Det nærmeste er Trondheim, men med den line-upen som Mini kommer med neste år,  er det naturlig at vi ser på ekspansjoner, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør for BMW og Mini, til Nordlys.

Kommentarer til denne saken