Gå til sidens hovedinnhold

Ny BMW-forhandler i Troms - alle ansatte beholder jobben

Artikkelen er over 4 år gammel

Overtar fra Bil i Nord

BMW-eierne i Tromsø får nå Sulland Gruppen som forhandler. Mandag ettermiddag ble det kjent at Sulland Gruppen overtar BMW-agenturet fra Bil i Nord. Avtalen gjelder for både Troms og Nordland.

Sulland Gruppen er allerede en stor forhandler av BMW i Norge, og har nå kjøpt agenturet for Troms og Finnmark også.

– BMW er et bilmerke som står sterkt i vår region, og vi har levert historisk gode salgstall og langt høyere markedsandel enn tidligere forhandlere kan vise til. Når BMW Norge nå ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har bilforretning i Tromsø, Harstad og Bodø, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord i en pressemelding.

For kundene betyr det uansett ingenting, understreker  konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Gruppen.

– All garanti på nye biler, service og vedlikehold av BMW overtas av oss. Kundene må dra til en annen adresse i Tromsø, men vil i praksis ikke merke noen forskjell, sier Sulland i en pressemelding.

Heller ikke for de ansatte, og dem er det mange av, vil salget få noe  betydning. 24 personer jobber i dag i Bil i Nord-systemet med BMW. Alle vil få tilbud om jobb i det nye selskapet.

Overtakelsen skjer 1. juni 2018. Den innebærer helt konkret at Sulland overtar driftstilbehør, delelager og andre aktiva i selskapene i Bodø, Harstad og Tromsø, samt billager etter nærmere avtale.

I Bodø overtas eksisterende leieavtale for bygg, mens det i Tromsø og Harstad må finnes nye lokaler.

– Vi er glad for at de ansatte er garantert ny jobb, og vil legge til rette for at overgangen blir så enkel som mulig. Før overtakelsen garanterer vi at medarbeiderne vil stå på for BMW, sier Svendsen.

Sulland Gruppen har nå  BMW/Mini - Ford - Toyota og Audi, Skoda og VW.

Bil i Nord, som ble etablert i 1996 av Thor Drechsler og Karl-Erik Aagaard Nilsen, er lokalisert i Svolvær, Leknes, Tromsø, Harstad, Sortland, Finnsnes, Bodø og forhandler bilmerkene Volvo, Ford, Volkswagen, Opel og da BMW som nå er utgående.

Kommentarer til denne saken