Advarer mot blotter i Tromsømarka – politiet bekrefter flere observasjoner

Skal være observert i området rundt Tromsøbadet og den nye turnhallen på Templarheimen.

DEL

Politiet opplyser at de har fått flere meldinger om observasjon av en blotter i området rundt turnhallen og det nye Tromsøbadet på Tromsøya.

Det jaktes nå på en mulig gjerningsperson.

«Politiet vil nå sikre tryggheten til de som ferdes her, og vi vil jevnlig ha både uniformerte og sivile patruljer i området», skriver politiet i pressemeldingen.

Blottet seg for barn

Ståle Luther, seksjonsleder for etterforskning ved Troms politidistrikt, bekrefter til Nordlys at det er en mann som det nå letes etter. Politiet ønsker ikke å gå ut med noe ytterligere signalement av personen. Det er det for tidlig i etterforskningen til, opplyser Luther.

– Det er flere hendelser, men episodene er ikke nødvendigvis lik. Vi har likevel grunn til å tenke at det er en sammenheng mellom episodene, sier etterforskningslederen.

I den ene episoden blottet mannen seg for barn, opplyser Luther.

– Det kan være greit om foreldre snakker med barna sine om dette. Vi ønsker samtidig ikke at folk skal bli for skremt av dette, sier Luther.

Ber om hjelp

Tromsø turnforening sendte torsdag morgen ut melding til foresatte og trenere i foreningen. Der advarer de mot en blotter observert i området rundt turnhallen. Også skoler i Tromsø har sendt ut melding til foreldre der det opplyses om at politiet leter etter en mannsperson som kan ha begått blottingen.

Politiet ber folk som kan ha sett noe om å ta kontakt.

«Vi ber publikum om å være årvåkne og melde eventuelle observasjoner til politiet».

Politiet kan nås på telefon 02800 dersom du har tips i saken.

Artikkeltags