Lørdag skrev Norges største blogger Sophie Elise Isachsen fra Harstad et svært provoserende innlegg som har blitt spredt av svært mange i sosiale medier. I innlegget forteller Sophie Elise om en hendelse lørdag morgen hvor hun ser en mann som har kollapset på gata.

"Jeg tror han hadde puls, ikke vet jeg - for hva skal man egentlig gjøre, annet enn å stå å se på? Jeg mener, jeg som person kan jo ikke gjøre noe så da må man bare vente til ambulansen kommer", skrev bloggeren.

Hun skrev videre at hun ikke tror på at førstehjelp virkelig hjelper noe særlig og at hun ikke skjønner hvorfor folk bruker tid på å lære seg det.

"Dersom man ikke vet helt sikkert hva som feiler mannen så kan man risikere å gjøre situasjonen mye verre. Da er det bedre å ikke gjøre noe", skrev hun.

Stunt

Innlegget ble lagt ut like etter klokken 14.00 lørdag, og rakk å provosere mange før forklaringen kom. Nordlys kontaktet bloggeren lørdag kveld for å få en kommentar og fikk da følgende svar:

"Sjekk bloggen om en time og det er alt jeg vil si. "

Det viste seg at det hele var et stunt sammen med Norsk Folkehjelp.

"Dette innlegget skulle egentlig ikke komme før om noen dager men jeg må bare ta det nå.. Jeg ville la folk fundere litt på hva jeg hadde skrevet først, men det spredte seg så fort, så her kommer del 2. Innlegget jeg skrev om førstehjelp var et stunt sammen med norsk folkehjelp for å få opp engasjementet rundt hvor viktig førstehjelp er...Så jeg har absolutt ikke mistet all forstand! ", skriver Sophie Elise i innlegget lørdag kveld.

Hun forklarer at hun ønsket å skape mest mulig oppmerksomhet rundt stuntet ved å provosere, og hun oppfordrer alle til å friske opp sine førstehjelpskunnskaper.

"Mange har gitt uttrykk for at de var skuffet, sinte og oppgitte over at jeg tok så lett på førstehjelp. Nå er kanskje tiden inne for at dere går i dere selv og er ærlige; kan dere førstehjelp? Kurset du fikk i førstegangstjenesten, eller på jobb for 10 år siden er ikke godt nok lenger, og mye har skjedd innen førstehjelp de siste årene."

Rådgiver i Norsk Folkehjelp i Region Nord Vegard Olsen sier kampanjen er sentralt styrt av Norsk Folkehjelp. Han skryter av Sophie Elises stunt.

- Jeg synes det er tøft gjort av henne å bruke navnet sitt og det moderne verktøyet ho besitter på å sette fokus på en slik viktig sak, sier Olsen.

Han påpeker at også den ironiske måten hun gjør det på skaffer oppmerksomhet rundt saken.

- Det er jo en utradisjonell måte hun gjøre det på. Jeg synes absolutt det er tøft gjort, sier Olsen.

Fungerende kommunikasjonssjef i Norsk Folkehjelp Torunn Aaslund sier til Nordlys at målet med kampanjen var å skape oppmerksomhet rundt det å lære seg førstehjelp, og at det var en bevist strategi at Sophie Elise skulle skrive det provoserende innlegget.

- På denne måten nådde vi ut til særlig mange unge lesere, og det var et mål å skape engasjement hos dem, sier Aaslund.