Jens Johan Hjort skal blogge for Nordlys

Nyhetsredaktør Helge Nitteberg, sjefsredaktør Anders Opdahl er fornøyde med å få Jens Johan Hjort med på laget. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Nyhetsredaktør Helge Nitteberg, sjefsredaktør Anders Opdahl er fornøyde med å få Jens Johan Hjort med på laget. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold

Tidligere Tromsø-ordfører og advokat Jens Johan Hjort skal fra 15. juni begynne å blogge på Nordlys sin bloggplattform. Hjort forteller at det vil bli veldig spennende å skrive en blogg for Nordlys. Imidlertid er han litt bekymret for de tekniske utfordringene han vil møte på.

- Jeg er til de grader uteknisk. Da jeg fikk forespørselen, måtte jeg faktisk starte med å søke på internett for å finne ut hva en blogg egentlig er.

Historier fra menneskemøter

Hjort forteller at han allerede har begynt å tenke på hva bloggen skal hete, uten å komme frem til et svar.

- Først tenkte jeg å spille på dette med rosabloggere med å kalle den «Rosa-advokaten». Men det blir nok ikke en slik type blogg. Jeg har også tenkt på navnet «Lyseblogg», som henspiller til mitt politiske ståsted. I tillegg tenkte jeg på ana-blogg, siden jeg er så til de grader lite digital, og foretrekker analogt.

Selv om han ikke har funnet navnet på bloggen, har han gjort seg noen tanker om hva bloggen skal inneholde.  

- Jeg møter mange mennesker som gir meg mye, og møtene med disse personene kunne jeg tenke meg å dele med andre. Det er så mange spennende mennesker i alle samfunnslag, og det er veldig flott å få muligheten til å fortelle deres historier, sier Hjort.

- Kommer bloggen til å inneholde noe politikk?

- Jeg har ikke laget noen klar modell for hvordan bloggen kommer til å bli, men jeg tror den i svært liten grad kommer til å fremstå politisk. Det blir med andre ord vanskelig å plasserer bloggskriveren politisk.

Ikke en dagbok

Det har vært viktig for Hjort at han ikke må leverer til bestemte tider, og heller kan skrive innlegg når han selv vil.

- Jeg føler jeg har fått forståelse fra Nordlys på at jeg kun skriver når jeg har noe på hjertet. Bloggen kommer derfor ikke til å være oppdatert hele tiden, men jeg mener at den blir best slik. Hvis det blir pliktbasert, er min oppfatning at innholdet ikke blir like bra som når det er inspirasjonsbasert.

En ting er i hvert fall sikkert. Det blir lite innlegg ala «dagens antrekk» og «min middag», lik dem man ofte finner på rosablogger.

- Det kan godt være  jeg skriver om personlige opplevelser, men dette er ikke en dagbok. Jeg er pinlig klar over at folk er totalt uinteresserte i hva jeg spiser til middag.

Nytt prosjekt

Sjefsredaktør i Nordlys, Anders Opdahl, forteller at han er veldig fornøyd med å få Hjort som fast skribent på Nordlys sin bloggplattform.

- Det er svært tilfredsstillende å ha fått Jens Johan med på Nordlys-laget. Vi vet det er mange som setter pris på hans betraktninger om både byen, landsdelen og samfunnet ellers. Hans gjennomslagskraft i sosiale medier er på linje med en middels stor lokalavis. Vi tror ikke den blir mindre som fast skribent på vår bloggplattform, sier Opdahl, som også opplyser at Hjort er tiltenkt en tilleggsrolle på mediehuset.

- Vi har et svært spennende initiativ i ermet, som vi er helt sikker på at vil gå rett hjem i samfunnene vi betjener. Uten å avsløre for mye, kan jeg si at det vi legger opp til, er et prosjekt hvor Jens Johans sans, teft og engasjement for lokal samfunnsutvikling virkelig vil komme til sin rett.

- Er det problematisk å la en tidligere politiker og ordfører blogge for Nordlys?

- Overhode ikke. Han er ikke hyret inn som journalist. Alle vet hvem Jens Johan Hjort er, og hva han står for. Det han skriver og formidler vil åpenbart være farget. Men han er en av mange viktige stemmer vi vier plass til, enten som bloggere, spaltister eller kommentatorer. Det er også viktig å huske på at Nordlys ikke bare er en avis, men også ønsker å være en viktig lokal plattform for debatt og meninger. Dette er ingen nyhet. Her har vi over år utviklet en ledende posisjon, svarer den avtroppende sjefredaktøren.

Artikkeltags