Gå til sidens hovedinnhold

Blir lagt ut for salg i 2021

Forsvaret kvitter seg med Sydspissen permsjonshotell.

Mye tyder på at Sydspissen Permisjonshotell blir lagt ut for salg i 2021.

Det melder Forsvarets Forum.

I et brev fra Forsvarsstaben som Forsvarets Forum har fått tilgang på, står det at «FST har vurdert aktualiteten av en videre utnyttelse av bygningsmassen på Sydspissen, og kan ikke se behovet for dette. FST beslutter følgelig at etablissementet tas ut av Forsvarets bruk.»

Avtalen om drift av hotellet løp ut august og den ble ikke fornyet til tross for protester fra tillitsvalgte og verneombud.

Tidligere i år ble hotellet tatt ut av drift på grunn av koronasituasjonen, og alle de ansatt ble permittert. Hotellet har vært drevet som et rimelig overnattingsted for vernepliktige, men også på kommersiell basis. Det har også vært brukt som lagringsplass, møtelokale og til planlegging av forsvarsrelatert aktivitet.

Permisjonshotellet er den eneste gjenværende forsvarsrelaterte eiendommen i Tromsø, etter at Forsvaret kvittet seg med Olavsvern.

- Etter at Olavsvern ble lagt ned har Forsvaret nesten ingenting igjen her. Det lille vi har ønsker vi å beholde. Det er viktig at Forsvaret er synlig til stede i Tromsø, sa Siri Henriksen, styremedlem i Tromsø lotteforening, og distriktslotte i Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt 16 tidligere i år.

Kommentarer til denne saken