BK TROMSØ-GENTOFTE 0-3

I fjor spilte Erlend Isaksen (22) 2.divisjonsvolleyball for TSI. Onsdag fikk han, og tok vare på, sjanse da BKT spilte Europacup-kamp mot Gentofte.

– Det kan nesten ikke beskrives, forskjellen. I den siste serieturneringa vi hadde i vår var vi eneste laget som stilte, mens jeg spiller Europacup med BKT nå. Det beskriver mye av forskjellen, sier Erlend Isaksen.  

Han fikk sjansen i første sett da BKT fikk juling av Gentofte. Og benyttet seg av muligheten. 22-åringen var kampens tredje beste i mottak, og kampens femte beste angrepsspiller med fem angrepspoeng.

– Det gikk over all forventing. Jeg er egentlig veldig fornøyd. Dette er første kampen jeg har fått spille mye. Det ble noen poeng, og jeg skulle gjerne hatt flere, men de hadde en veldig solid blokk, sier Erlend Iskaksen.

–  Fysisk fortrinn av fersk fisk

Han fikk skryt av trener Edgar Broks.

– Han var ikke bare tilstede, men bidro, med å være god i mottak og slå inn noen baller. Erlend var helt klart en av de store oppturene i denne kampen, og det var nok veldig artig for han. Det er ikke noe tvil om at det var et gjennombrudd for han. Han fikk bare noen minutter på banen mot Kristiansund, nå fikk han sjansen mye mer, mot en helt annen motstander, sier Edgar Broks.

Isaksen er opprinnelig fra Myre. Og på grunn av sin solide fysikk har han fått kallenavnet «Hulken» i BKT.

Assistenttrener Harry Fagervold var sentral da BKT herjet i Norge på begynnelsen av 2000-tallet, og sist klubben spilte Europacup-volleyball. Også han er fra Myre.

– Jeg tror ikke Erlend så det for seg at han skulle få denne sjansen, men det har løsnet for han de siste ukene, og det fungerte bra da vi byttet han inn. Jeg vil tro det er en stor opplevelse for en enkel kar fra Myre, smiler Harry Fagervold.

Selv ruver Fagervold to meter over bakken. Og han er ikke overrasket over at Isaksen dominerer fysisk.

– Hehe, fysikken, ja. Han ble sitert på mye av det samme som meg for ti år siden, at oppskrifta er fersk fisk, lever og rogn. Erlend er rå! Han må bare tilpasse seg nivået, det er ikke bare å ta det som 22-åring over natta. Han har alle fysiske ting som skal til, og må bare få justert tekniske ting som innhopp. Det er artig å få opp en ny, nordnorsk spiller, sier Harry Fagervold.

Og Isaksen vil få sjansen til å ta steget fast.

– Vi er veldig klar over at vi byttet faste spillere fra i fjor. Det er dette idrett handler om. Om du ikke skal kjøpe deg til suksess, så må du utvikle spillere. Erlend er en sånn spiller, som kommer fra lavere divisjoner, og som har lyst til å virkelig gi jernet. Han gjør det, og nå begynner det å betale seg, sier Edgar Broks. 

Erlend Isaksen. Foto: Stian Joachim Olsen

Tøft møte

BKT fikk det tøft i hjemmemøtet med danske Gentofte. Gjestene vant med 3-0, etter 25-17, 25-23 og 25-18 i settene.

– Andre settet var bra, det er det beste vi har gjort i år. Det er så mange steg i riktig retning i forhold til det vi presterte på søndag (0-3 mot NTNUI). Nå gjelder det å kapitalisere på det vi gjør. Der har vi satt standarden nå, sier Edgar Broks.

– Når vi taper 0-3, så er det tydelig at vi har en del å jobbe med, men vi møtte en veldig bra motstander. Vi er ikke så god ennå, og gjør litt for mange feil. Det beste laget vant, men vi må bare bygge på det som fungerte, sier BKT-treneren.

782 tilskuere møtte opp i Tromsøhallen, og skapte en strålende ramem for kampen.

– Det var en mulighet å skape historie, og det gjorde vi ikke med å tape 0-3. Men jeg håper folk ser litt at vi er ikke helt borte. Vi gjorde mange brukbare ting, og det var synd vi ikke tok andresettet, sier Broks.

– Det som skiller lagene er rett og slett at de er ufattelig samspilt, og er solide på alle plasser. De gjør lite feil, og det gjør det vanskelig for oss å trenge gjennom.

Opplegger Robin Bergheim nøt å spille foran fullsatt Tromsøhall, men fikk smake danske vrede på banen.

– Det var utrolig artig, det kan ikke beskrives. Stemninga var perfekt. Jeg hørte folk rope at det var kø utenfor før kampstart. Andre settet er det bare små marginer som gjør at ikke vi vant det. Men Gentofte var veldig stabile i vanskelige situasjoner. Det sullet vi det til, mens de holdt spillet enkelt og bra, sier Bergheim.

– De fikk stablet opp høy og solid blokk, uansett hvor jeg la ballen. Da ble det vanskelig for kantene våre også, sier han.

Edgar Broks. Foto: Stian Joachim Olsen

Gir ikke opp avansement

Men BKT gir ikke opp sjansen om avansement.

– Det er italiensk poenggivning. De vant 3-0 her og får tre poeng. Vinner vi 3-1 i Danmark, så får vi også tre poeng, og dermed sjansen i et avgjørende «golden set», som blir et direkte avgjørende sett. Vi skal spille alle kamper, og vi går til den med de beste forutsetningene for å spille bra. Det er muligheter i Danmark, sier Edgar Broks.

Erlend Isaksen er klar for å sjokkere i København.

– Vi har sjansen, du så andre settet vårt. Klarer vi å ligge der, så har vi en mulighet. Vi reiser til Danmark for å vinne, sier «Hulken».

BK TROMSØ-GENTOFTE 0-3 (17-25, 23-25, 18-25)

Dommere: Magnus Hagström (Sverige), Munir Fattah (Tyskland). Tilskuere: 783.