BKT er norsk cupmester i volleyball, etter å ha slått Viking fra Bergen med 3-1 i finalen.

Tromsølaget leverte en solid forestilling og klare settseire i første og fjerde sett viste at det var en fortjent seier.

Det er BKTs tiende kongepokal i historien.

For brødrene Kristoffer, Fredrik og Petter Alstad Østvik ble kampen også spesiell. For første gang i historien har tre brødre på samme lag blitt norske mestere samtidig. Det skjedde foran kronprinsparet og statsminister Erna Solberg.

Vi sendte kampen direkte. Her er de viktigste hendelsene.

BKT har fått en drømmestart på cupfinalen, og leder 1-0 etter første sett.

Tromsø-laget kom skjevt ut, og lå under 5-8, før trener Edgar Broks tok timeout. Med justert blokk tok BKT over initiativet i kampen, og snudde oppgjøret. De kneblet favorittene fra Bergen og ledet på det meste 23-16, og endte opp med å vinne settet med overbevisende 25-19.

Brødrene Kristoffer og Petter Østvik har kommet veldig godt i gang, sammen med opplegger Robin Bergheim, Martin Støyten og Ivan Ristic. Libero Vegard Paulsen har også gjort flere gode defensive jobber.

 

Dramatisk avslutning på andre sett

Andre sett ble langt mer tett og jevnspilt. BKT ledet 8-5, men ble tatt igjen, og lå under 12-13, før laget slo tilbake.

Da BKT gikk opp til 23-19 trodde de fleste at andre sett var avgjort. Men Viking kjempet seg tilbake og sikret 24-24, før dramatikken økte enda mer.

BKT fikk medhold i en avgjørelsen av det neste poenget, til sterke protester fra Viking-spillerne. Da Viking fulgte opp med en teknisk feil på neste ball, hadde BKT sikret 26-24-seier i andre sett.

Dermed har BKT et godt grep om sin tiende kongepokal. Laget mangler kun et sett på å vinne cupfinalen nå.

Rotet vekk ledelse tredje sett

BKT fikk en strålende start på tredje sett, og ledet 8-4, og så ut til å være på vei mot kongepokal. Men Viking kjempet seg tilbake og tok ledelsen 9-8.

BKT viste igjen styrke, og da laget ledet 21-17 trodde de fleste at tromsølaget var i ferd med å sikre seieren. Men en ny dårlig periode snudde settet, og Viking gikk til slutt seirende ut med 25-23, etter å ha vunnet 8-2 de ti siste ballene.

Seier!

Fjerde sett ble leneg jevnspilt, men BKT festet grepet midtveis, da de økte ledelsen til 16-13, og etter hvert 21-16. Da BKT gikk opp til 24-18 var seieren i realiteten klar, med seks matchballer.

Viking avverget den første, med da Petter Østvik blokket inn kampens siste poeng, var BKTs tiende kongepokal en realitet.

- Det kan ikke beskrives. Utrolig deilig! jublet kaptein Robin Bergeheim etter kampslutt.