Var i ferd med å plante et bein i sluttspillfinalen. Så snublet guttene

Edgar Broks og BKT rotet bort en solid ledelse og tapte første semifinalekamp mot Førde.

Edgar Broks og BKT rotet bort en solid ledelse og tapte første semifinalekamp mot Førde.

Artikkelen er over 2 år gammel

BKT hadde festet grepet om en plass i sluttspillfinalen, bare for å rote vekk seieren i de tre siste settene.

DEL

FØRDE-BK TROMSØ 3-2

BK Tromsø spilte første semifinalekamp i sluttspillet i eliteserien borte mot Førde lørdag kveld. Tromsølaget fikk en perfekt start på kampen, da de vant første sett med overlegne 25-14.

De fulgte opp med å sikre 25-23 i andre sett, og var på vei mot en meget sterk og viktig bortetriumf, som ville gitt et fantastisk utgangspunkt foran returoppgjøret hjemme i Tromsø neste helg.

Men så gikk det meste galt for BKT. De tapte tredjesettet knepent med 23-25, før det et klart tap i fjerde sett med 18-25. I det siste og avgjørende femtesettet fortsatte nedturen og BKT tapte 11-15, og dermed kampen 2-3 etter å ha ledet 2-0.

– Det er ille at vi slapp dem inn i kampen igjen. Vi kontrollerte fullstendig de to første settene og halve tredje var bra. Men vi sloknet fullstendig og mistet trykket på egen serv. Vi mistet rytme og de plagde oss. Etter å ha tapt to sett på rad klarte vi ikke reise oss i det siste, sier BKT-trener Edgar Broks.

De to settene er imidlertid gode å ha med seg foran returoppgjøret. 3-0 eller 3-1-seier hjemme i Tromsøhallen vil sende laget til sluttspillfinalen.

Vinner BKT 3-2 på hjemmebane, skal det spilles et siste «golden sett», der vinneren får finaleplassen.

– Vi vet hva som gjelder. Det blir nesten som bortemål å regne. Men klart, det ville vært enda bedre å ha vunnet denne kampen, og dratt ordentlig til, sier Broks.

FØRDE-BKT 3-2 (14-25, 23-25, 25-23, 25-18, 15-11)

Flest poeng BKT: Kristoffer Østvik, 20.

 

Artikkeltags