– Jeg måtte ha flyttet hvis vi ikke vant

2xBRØDREDUELL: Storebrødrene Robin Bergheim (t.v) og Oskar Rinde (innfelt t.h) slo sammen med lagkameratene i BKT slo lillebrødrene Sondre Bergheim (t.h) og Fridtjof Rinde (innfelt tv.) TSI i cupen onsdag.

2xBRØDREDUELL: Storebrødrene Robin Bergheim (t.v) og Oskar Rinde (innfelt t.h) slo sammen med lagkameratene i BKT slo lillebrødrene Sondre Bergheim (t.h) og Fridtjof Rinde (innfelt tv.) TSI i cupen onsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lokalderby i cupen bød på to storebror mot lillebror-dueller.

DEL

TSI-BK Tromsø 0-3

BK Tromsø hadde små problemer med å slå TSI i 1/8-delsfinalen i NM-cupen i volleyball onsdag kveld, og avanserte til kvartfinale med komfortable 3-0 i sett.

Men lokalderbyet ble spesielt på flere måte. Blant annet med to brødredueller. Storebrødrene Robin Bergheim (24) og Oskar Rinde (23) møtte lillebrødrene Sondre Bergheim (22) og Fridtjof Rinde (19).

– Det er første gang. Vi har spilt sammen i BKT i alle år, før Fridtjof gikk til TSI i år, sier Oskar Rinde, til Nordlys.

– Det var artig å spille mot Oskar. Jeg fikk meg et blokkpoeng, prøver Fridtjof seg.

– Det gjorde du ikke! Du slo i blokka og ut, det er stor forskjell. Hadde du «killa» meg så måttet jeg ha gått ut av hallen, gliser Oskar Rinde.

Og innrømmer at det er stor prestisje i brødreduellene.

– Han er jo lillebror!

Robin og Sondre Bergheim deler konkurranseinstinktet.

– Vi konkurrerer i det meste av idretter, unntatt fotball. Det vises at jeg er lillebror i det meste, dessverre. Robin er stort sett bedre, sier Sondre Bergheim.

Brødrene deler også leilighet. En cupbombe hadde garantert preget stemningen i hjemmet.

– Jeg måtte ha flyttet hvis vi hadde tapt, smiler Robin Bergheim.

– Robin hadde ikke fått mat på tre uker, ler Sondre, som møtte broren som konkurrent på volleyballbanen for første gang.

– Det er faktisk første gang vi spilte kamp mot hverandre. Vi har spilt på lag i alle år, først i Brøstadbotn, så Topp Volley Norge og så i BKT, sier Sondre.

Full kontroll

BKT hadde egentlig full kontroll, selv om TSI yppet seg i tredje sett, og snudde 2-7 til 13-12-ledelse.

– Vi tok det første poenget i kampen, men etter det lå vi bare under, helt til midt i tredje sett, sier Sondre Bergheim.

– Det var nivåforskjell til tider, men de tok 23 poeng i siste sett. Det skal egentlig ikke skjer, sier storebror Robin.

Rinde-brødrene kommer fra en skikkelig idrettsfamilie. Eldstebror Ludvig spilte tidligere for TUIL og TIL, mens søster Nikoline spiller for BKTs kvinnelag. Det er ikke bare på idrettsbanen de har likheter. Fridtjof følger etter storebror Ludvig, tidligere TIL- og TUIL-spiller i fotball, på medisinstudier, mens Oskar går sivilingeniørstudier på UiT.

– Vi rykket ned med BKT 2 i fjor, og da TSI rykket opp til 1.divisjon ble det naturlig å gå til dem. Vi trener ikke så mye som i BKT, og det gjør det enklere å kombinere, sier Fridtjof Rinde.

Som likte å spille lokalderby.

– Det var artig, og fyrte opp stemningen. Vi var klare «underdogs» men ga de kamp i tredje settet. Mye guts og vilje, men lite ferdigheter, smiler Fridtjof Rinde.

Jakter tredje strake cupfinale

Han innrømmer at troen på en cupbombe egentlig ikke var der.

– Jeg vet ikke om vi egentlig trodde på det, men vi hadde et håp. Men jeg tror det hadde blitt bråk hjemme om vi hadde vunnet, sier Fridtjof.

– Det hadde i alle fall ikke blitt julegave, kontrer Oskar.

BKT har spilt cupfinale de to siste sesongene. Dit vil Oskar Rinde igjen.

– Nå er vi videre til kvartfinalen, og møter elitelag. Vi satser på å gå til cupfinalen i år igjen, sier Oskar Rinde.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken