Sikter mot gull – valset over i første kamp: – Flaut!

En skuffet BKT-gjeng måtte innse at NTNUI ble for sterke i Tromsøhallen lørdag. Det endte med et 0-3-tap i åpningskampen.

En skuffet BKT-gjeng måtte innse at NTNUI ble for sterke i Tromsøhallen lørdag. Det endte med et 0-3-tap i åpningskampen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nedtur på hjemmebane.

DEL
 

BK Tromsøs eliteserieherrer har ambisjoner om å knive om seriegull i årets sesong, men røk 0-3 hjemme for NTNUI i åpningskampen.

Første sett endte 14-25! Det er grelle greier på elitenivå.

De settsifrene beskriver opplegger og landslagsspiller Robin Bergheim slik:

– Flaut!

En viss bedring og mer anstendige 21 og 23 poeng i de to påfølgende settene hjalp lite. Det ble verken sett eller poeng for BKT i seriestarten.

– Vi ser at vi ikke er i nærheten av det nivået vi må være på. Nå må vi være litt tålmodige, for selv om vi har mange av de samme spillerne som i fjor, har vi justert en del ting og lagd noen nye konstellasjoner. Det bærer dessverre denne kampen litt for mye preg av – det blir urytmisk, mener trener Edgar Broks.

– Det var skuffende at vi fremsto sånn. Det blir ikke godt nok, og resultatet taler vel for seg. Dette er ikke bra nok, legger han til.

– Forferdelig å se på

Heller ikke Broks var spesielt fornøyd med fattige 14 poeng i det første settet i sesongen.

– Det var forderdelig å stå og se på. 14 poeng hjemme i åpninga er tøft. Vi ser, vi som jobber med dette, at vi er langt unna der vi ønsker å være, erkjenner BKT-treneren.

Gjestene, anført av fjorårets BKT-spiller Jon Arnesen og en slagkraftig Sigurd van Dijk Festøy, lyktes bedre i angrep – mens BKT slet i mange av spillets faser.

– Det ble for mange upressede feil fra serve og ut. Det forplantet seg over hele linja, mener Broks.

Han understreker at man må ta med i regnestykket at NTNUI har et langt bedre lag enn forrige sesong.

– Å ja! De blir nok et av de bedre lagene i år. Likevel må vi spille bedre enn vi gjorde her når vi har ambisjoner om å være med helt i toppen. Det kommer vi også til å gjøre. Vi må bare svelge denne skuffelsen, sier BKTs hovedtrener.

– Vi må passe på at vi ikke legger oss ned i en grøft vi ikke kommer ut av, legger han til.

BKT-trener Edgar Broks var alt annet enn fornøyd etter at laget røk 0-3 på hjemmebane i serieåpningen, og bare tok 14 (!) poeng i første sett. Robin Bergheim (t.v. for Broks) omtalte akkurat det som flaut.

BKT-trener Edgar Broks var alt annet enn fornøyd etter at laget røk 0-3 på hjemmebane i serieåpningen, og bare tok 14 (!) poeng i første sett. Robin Bergheim (t.v. for Broks) omtalte akkurat det som flaut. Foto:

Støyten: – Langt unna der jeg var

– Dette var ikke det vi ønsket i første hjemmekamp, nei. Det skulle egentlig vært mulig å presse dem til en 3-0-seier til oss, men da gjelder det å få ting ut i kamp. Det klarte vi ikke i dag. Vi må bare bite det i oss og komme sterkere tilbake, sier Robin Bergheim.

Martin Støyten, lagets profil for to sesonger tilbake, erkjenner at han er et stykke unna toppformen etter at forrige sesong ble brukt til å reise verden rundt.

– Jeg er langt unna der jeg var, men det er ikke så rart, egentlig. Dette var ingen god kamp av meg, sier Støyten til Nordlys.

Jon Arnesen spilte for BK Tromsø forrige sesong. Lørdag var han tilbake i Tromsøhallen med NTNUI og tok med seg en enkel seier hjem til Trondheim.

Jon Arnesen spilte for BK Tromsø forrige sesong. Lørdag var han tilbake i Tromsøhallen med NTNUI og tok med seg en enkel seier hjem til Trondheim. Foto:

Han trivdes uansett godt med å være tilbake for BKT.

– Jeg har savnet atmosfæren, publikum og det å spille kamp. Det var veldig moro å være her igjen, selv om det ikke ble det resultatet vi ville ha, sier Martin Støyten.

 

Artikkeltags