Full jakt på slagbjørn etter at minst ti sauer er funnet slått ihjel

DREPT: Sauen (innfelt) har merke etter bjørnens bitt over snuten. NB: Bjørnen på bildet er fra da en bjørn ble observert i Bardu for noen år tilbake og er ikke nødvendigvis samme bjørn som det nå jaktes på.

DREPT: Sauen (innfelt) har merke etter bjørnens bitt over snuten. NB: Bjørnen på bildet er fra da en bjørn ble observert i Bardu for noen år tilbake og er ikke nødvendigvis samme bjørn som det nå jaktes på.

Artikkelen er over 4 år gammel

Bjørnejakt pågår i Bardu.

DEL

En såkalt slagbjørn kan være på ferde i Indre Troms. Torsdag ble det funnet 10-12 sauekadavre i ei besetning i Bardu, om lag to mil sørøst for Setermoen - i retning Altevann.

- Det er ingen tvil om at det er bjørn som har drept sauene. Vi ser på kadavrene at de er blitt utsatt for bjørnens klassiske drapsmetode, med snutebitt og slagmerker over ryggen. Vi fant også hår etter bjørn og fotavtrykk, forteller rovviltvakt Torbjørn Berglund i Statens Naturoppsyn.

Jaktet i natt

Etter funnet av de drepte sauene har Fylkesmannen gitt skadefellingstillatelse, og natt til lørdag var et lokalt skadefellingslag ute på jakt etter bjørnen.

- De så ikke noe til den. Om bjørnen har trukket ut eller fortsatt er der er umulig å si. Det er tusenkroner-spørsmålet, sier han.

Mye sau i området

Det skal være ganske mye sau ute på beite i det aktuelle området, og i nærliggende områder. Hva som skjer videre knytter det seg derfor mye spenning til.

- Er det en slagbjørn som er på ferde?

- Jeg vil ikke bruke et slikt uttrykk. Hvis det er en bjørn som fortsetter å drepe utover sommeren kan den kalles for slagbjørn. Men det kan også være en forbipasserende bjørn vi har å gjøre med her. Vi får bare håpe at det ikke skjer noe mer, sier Berglund.

Han regner med at skadefellingslaget vil holde på i noen dager, og hvis de da ikke har funnet noe eller flere sauer blir drept, så avsluttes jakta. Det skal også være et meget vanskelig terreng å lete etter bjørn i. 

Bardu har i flere år vært plaget med slagbjørn.

Her kan du lese flere saker: Slagbjørn på frifot og Bjørnebinne sprer frykt i Bardu.

Artikkeltags