Oppdaget bjørnebinne med unger i Målselv

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Kathrine Evenseth og turfølget fikk et minne for livet  da de tirsdag fikk øye på en bjørnebinne med unger i Anjavassdalen i Øvre Dividal Nasjonalpark i Målselv.

DEL

- Vi var på tur opp til Vuomahytta, turlagshytta, da hunden til en i følget stoppet opp og været noe. Og der på andre sida av Anjavasselva så vi en binne med to eller tre unger. De var kanskje 400 meter unna. Det var et helt utrolig syn, forteller Evenseth, som ikke hadde kamera med seg.

Evesenth, som ikke er vant med mye bjørn på Kvaløysletta i Tromsø, fikk seg et minne for livet.

- Vi har vært mye og gått i Dividalen, men aldri sett bjørn. Jeg er glad den ikke var så nært, men det var litt av en opplevelse, sier hun.

Bønder i Bardu har tidligere i sommer vært sterkt plaget med bjørneangrep på sauer og det ble også gitt en fellingstillatelse etter at et sekstitalls sauer ble tatt av bjørn. Karl Oskar Fosshaug, en av bøndene som både har mistet sauer og møtt bjørnen i sommer (krever abonnement) sier at freden har senket seg.

- Her er det stille og rolig nå. Vi har verken hørt eller sett noe. Men det er klart, Dividalen er ikke langt unna oss i luftlinje, sier Fosshaug.

Artikkeltags