Birger Andre Stangnes har hele sitt liv spilt fotball i Tromsø - for Storelva, Skarp og TIL.

Som 16-åring pakket han sakene sine og reiste til Odds Ballklubb for å begynne på akademiet til klubben. Der bor han på hybel, og har allerede fått trene med A-laget.

Tross en lovende fotballfremtid, er det kanskje triksingen til Stangnes som gir folk bakoversveis.

- Jeg begynte for litt over ett år siden. Det går ikke en dag uten at jeg trikser, forteller Stangnes til Nordlys.

- Det er ikke mange keepere som kan disse kunstene?

- Det er ganske morsomt å tenke på at det er ganske få keepere som øver på sånt. Når jeg sier til folk at jeg er keeper, tror de ikke på meg. De sier jeg er spiss!, forteller 16-åringen og ler.

Alle videoene legger tromsøgutten ut på instagram, hvor han har over 1000 følgere.

Triksekunstene startet med at Stangnes så verdensmesteren i triksing, Sean Garnier, på video. Etter det har det blitt veldig, veldig mye øving.

- Jeg tenkte at de triksene hadde vært kult å kunne. Hva må til for å klare dette? Så prøvde jeg ett triks, så bygget så det på seg til to og tre triks.

- Jeg starter alltid med det grunnleggende, også legger jeg hele tiden på elementer, forteller han.

(Saken fortsetter)

Flyttet fra Tromsø

Den 184 centimeter høye keeperen flyttet til Skien som 16-åring, og begynte sin skolegang der, hånd i hanske med fotballen.

- Overgangen har gått veldig bra. Det er jo litt spesielt å måtte lage mat og vaske klær selv, men det går veldig fint, sier Stangnes.

Har triksingen som reserveløsning

Nå har tromsøværingen kommet inn i gode rutiner, og ser lyst på fremtiden.

- Målet er jo å bli proff keeper, det er det jeg har mest lyst til. Blir det ikke keeperkarriere, skal man ikke se bort i fra at jeg fortsetter med triksingen, forteller han.