Ser du hva som er spesielt med dette bildet?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Prøv Nordlys+ gratis hele uke 49. Trykk her!

(SIDE2): Lene Hansen ble kontaktet av fotograf Hjalmar S. Westgård da hun gikk gravid med sitt fjerde barn. Han ville ta et litt annerledes bilde, skriver iTromsø, som først omtalte bildet.

På sin egen Facebook-side skriver firebarnsmoren fra Tromsø:

«Av alt det fantastiske mellom himmel og jord, e det ingenting som e større enn å få bære frem et lite menneske»

Det fantastiske bildet er tatt i to omganger – rett før og etter fødselen.  Det viser en høygravid Lene med lille Helena i magen to uker før fødsel og et bilde tatt av mor og barn cirka fire uker etter fødselen.

 - Dette bildet er helt spesielt for meg. Jeg har tatt bilder som gravid tidligere, men denne gangen var det sterkere. Jeg syns bilde gjenspeiler mye av det mest fantastiske som er, nemlig menneskekroppen og særlig kvinnekroppen, sier Hansen til Side2.

Bare på sin egen facebook-side har Lene fått nesten 700 likes.

 - Fikk beskjed om at det ville være risiko

Hun legger til at også graviditeten denne gang var helt spesiell.

 - Jeg har tre barn fra tidligere, alle tatt med keisersnitt. Og jeg var veldig fornøyd med de tre barna jeg hadde og hadde i grunn fått beskjed om at jeg hadde nådd «maksgrensen.» Jeg fikk beskjed om at det ville være et risikosvangerskap med fare for både mor og barn.

Men så traff Lene sitt livs store kjærlighet og hans store drøm var å få et eget barn.

 - Etter mye om og men valgte jeg kjærligheten og dette bilde symboliserer veldig mye av det for meg. Hvor fantastisk kroppen er og hvor priviligert og heldig jeg er som har fått fire friske barn, alle med keisersnitt.  Jeg er også takknemlig for at jeg har en mann  jeg vil dele livet mitt med, noe som babyen i og utenpå magen på bilde sørget for.  Operasjonslegen kunne til og med si at jeg er i stand til å få flere barn, så det er ganske utrolig, sier hun til Side2.

Brukte tommestokk

Fotografen som står bak bildet, Hjalmar S. Westgård er hobbyfotograf og sier til avisa iTromsø at det ligger en del arbeid bak bildet.

 - Jeg brukte blant annet tommestokk for å måle avstanden mellom beina og det det ligger også en del etterarbeid bak.Det er veldig artig at det klaffet og at folk liker det du gjør, sier Westgård.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken