- Vi har ennå ikke mottatt noen informasjon fra importøren. Vi forventer at fabrikken vil informere importøren, slik at vi vet om vi er berørt av dette.

Det sier markedssjef ved Sulland Tromsø, Jan Arne Martinsen.

Sulland er forhandler for blant annet Volkswagen i Tromsø, og må derfor belage seg på spørsmål fra kunder som lurer på om bilen de har kjøpt er omfattet av den såkalte "utslippsskandalen".

Jukser med utslipp  

Tirsdag ble det nemlig klart at 11 millioner biler over hele verden er berørt av skandalen som før helga ble avslørt i USA. Her kom det fram at Volkswagen har installert programvare i enkelte bilmodeller som gjør det mulig å jukse ved utslippstester, slik at det framstår som om bilene har hele 40 prosent lavere utslipp av NOx enn de faktisk har.

I en pressemelding fra VW-konsernet tirsdag framgår det at utslippsjukset omfatter dieselmodeller med motorer av typen EA 189, som skal finnes i rundt 11 millioner solgte biler. Konsernet vil sette av 6,5 milliarder Euro for å dekke sørviskostnader og andre utgifter for å gjenreise kundenes tillit.

- Blir innkalt

- Vi vet foreløpig ikke hvilke merker og modeller dette kan gjelde - om det bare dreier seg om biler fra fabrikken i Mexico, eller også andre fabrikker, sier Martinsen.

Han understreker at Sullands kunder vil bli fulgt opp dersom det viser seg at biler solgt her er berørt.

- Hvis det er biler som trenger verkstedbehandling, så vil de bli innkalt av oss.

Ikke nye modeller

Martinsen sier også at Volkswagens nye modeller ikke er omfattet av utslippsjukset.

- Alle nye modeller er utstyrt med Euro 6-motor, og her er det ingen feil, sier han.