Hele Bellona-ledelsen trekker seg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Alle unntatt Hauge gir seg.

DEL

NETTAVISEN: Hele ledergruppe i Bellona trekker seg etter uenighet med stifter og faglig leder Frederic Hauge.

Det fremgår av en pressemelding sendt ut mandag.

Det betyr at daglig leder Nils Bøhmer, markeds- og kommunikasjonssjef Hanne Løvstad, økonomisjef Anders Strand og fagsjef Runa Haug Khoury alle gir seg med umiddelbar virkning.

- Jeg er veldig lei meg

Til Nettavisen sier Frederic Hauge at den gamle ledergruppen har gjort en god jobb.

- Det er sånn at vi har hatt en meget flink ledergruppe, og Nils har ledet Bellona i de senere år og gjort en stor jobb. Så er det min jobb som stifter å utfordre organisasjonen til å komme videre. Det har vært en diskusjon om strategi. Jeg har da som stifter sagt at jeg ønsker en revisjon av hvordan denne nye strategien implementeres. Når da Nils etter mange år takker av, er det naturlig at hans ledergruppe fristilles, slik at Bellona kan stifte en ny ledergruppe, sier Hauge til Nettavisen.

- Har det vært noe uvennskap?

- Min respekt og takknemlighet til Nils er ekstrem stor. Jeg er veldig lei meg, men respekterer en slik beslutning. Jeg takker for en god innsats. Noen ganger har man kommet dit at veiene skilles. Vi har opplevd mye sammen. Jeg opplever dette som en ryddig og ordentlig prosess. Nils har gjort en kjempejobb. Det høres nok noe mer dramatisk ut enn det er, sier Hauge.

- Enig om å være uenig

Den nye ledergruppe blir gjort kjent for de ansatte allerede neste uke.

- Dette er ikke uvennskap. Vi er enig om å være uenig om veien videre og hvordan Bellona skal drives, sier Nils Bøhmer til Nettavisen.

- Hva er grunnen til at resten av ledergruppen også går av?

- De fant vel ut at det ville være vanskelig å fortsette som ledergruppe med en endret organisasjonsform som ble vedtatt for ett år siden. De følte at de endringene som Fredric initierte, ble for store til at de kunne fortsette som ledergruppe. Så det er med tungt hjerte vi har tatt denne avgjørelsen. Men vi har bygget opp en robust organisasjon som klarer seg også uten oss om bord, sier Bøhmer.

Bøhmer sier han og Hauge skilles som venner.

- Vi har kjent hverandre i 25 år. Det har vært en åpen og ærlig prosess.

Artikkeltags